SFSOPLATE-468X60-BANNER

Mapei: Petnaest godina rasta na tržištu Srbije

04.02.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Uoči petnaestogodišnjice poslovanja, Mapei ponosno ali i oprezno pristupa analizi rezultata postignutih na domaćem tržištu hemijsko-građevinske industrije. Zahvaljujući kvalitetu, stručnosti, posvećenosti i inovativnim rešenjima, Mapei se u Srbiji razvio u pouzdanog i poželjnog profesionalnog saradnika, pa ne iznenađuje prisustvo Mapei proizvoda na gotovo svim većim građevinskim projektima koji su trenutno aktuelni u Srbiji, a posebno u Beogradu.

Mapeijev proizvodni program je prvi put predstavljen u Srbiji 2004. godine, kada je otvoreno predstavništvo u Beogradu. Mapei je u ovom obliku poslovao devet godina, radeći na pozicioniranju proizvoda i brenda, širenju mreže distribucije, razvoju partnerskih i prijateljskih odnosa sa saradnicima, kao i izgradnji i osnaživanju tima zaposlenih, koji su vremenom učvrstili njegovu poziciju na tržištu građevinskih materijala. Godine 2013. osnovan je Mapei SRB d.o.o. Beograd kao ogranak Mapei S.p.A. radi direktnog plasiranja proizvoda na lokalnom tržištu. Na nove rezultate se nije dugo čekalo. Od tog trenutka brojke su bile u stalnom porastu, a promet se, kao najbitniji, udesetostručio u 2017. u odnosu na godinu osnivanja. Najznačajnije činjenice sada govore o 29 zaposlenih, preko 30 tona materijala koji se distribuiraju svakog dana i preko 500 tona odnosno 500 različitih proizvoda na zalihama u bilo kom trenutku.

Mapei: Petnaest godina rasta na tržištu Srbije

- Jedan od ciljeva koje smo postavili tokom godina jeste pružanje konstantnih, kvalitetnih, savetodavnih usluga svim glavnim akterima koji su uključeni u proces izgradnje kao što su projektanti, generalni izvođači, ali i male izvođačke firme. Mapei se obavezao na kvalitet u okviru građevinske industrije zbog čega svakodnevno pruža neophodnu podršku izvođačima kao i obuku za ugradnju materijala. Tehnička služba Mapei pruža podršku klijentima na terenu ili na daljinu pomažući ugovaračima radova kroz ceo proces - od davanja ponude i budžetiranja, preko ugradnje, pa sve do završetka projekta - rekli su iz Mapeija.

Sa osamdesetogodišnjim iskustvom Mapei Grupe iza sebe, kvalitetom materijala potvrđenim u praksi, odgovornim rukovođenjem interesima svojih klijenata i individualnim praktičnim znanjem iz oblasti građevinarstva svakog pojedinca u timu, kompanija Mapei je postala snažna dodata vrednost za njihove partnere u Srbiji.

Tokom godina, Mapei Grupa je razvila viziju posvećenosti istraživanju i razvoju, ali i profesionalnoj obuci, kao glavnim aspektima prednosti kompanije nad konkurencijom.

- Naši kursevi imaju za cilj približavanje izvođačima i bolje razumevanje njihovih potreba. Nudimo različite vrste obuke kako bi izvođači stekli neophodna znanja i veštine za kvalitetnu ugradnju Mapei materijala. Sa preko 1.000 novih formulacija koje se razvijaju u Mapeiju svake godine, treninzi su takođe dobra prilika da klijente informišemo o najnovijim dostignućima, novim materijalima i trendovima u ovoj oblasti. Imajući u vidu da je Mapei trajno opredeljen za razvoj zelenih, održivih proizvoda, između ostalog i proizvoda sa niskom emisijom organskih jedinjenja, obuke imaju za cilj i proširivanje znanja i na ovu značajnu oblast - dodali su iz Mapeija.

Mapei: Petnaest godina rasta na tržištu Srbije

Obuke se održavaju u Trening centru Mapei koji se nalazi u okviru distributivnog centra u Leštanima, na periferiji Beograda, koncipiranog prema modelu Mapei Akademije, programa za edukaciju profesionalaca koji je osmišljen u centrali Mapei S.p.A. u Italiji. Treninge vode članovi lokalnog tehničkog tima. Od otvaranja u martu 2018. godine, više stotina profesionalnih izvođača prošlo je obuku iz svojih oblasti, pretežno polaganja keramičkih pločica, parketa, hidroizolacija i industrijskih podova.

Od osnivanja ogranka Mapei S.p.A. u Srbiji do danas, Mapei proizvodi i rešenja su primenjeni na izgradnji brojnih arhitektonskih objekata, uključujući najprestižnije i najaktuelnije projekte.

Mapei je posebno ponosan na dugogodišnju saradnju sa nosiocima projekta završetka izgradnje hrama Svetog Save na Vračaru, gde su sa velikim uspehom primenjivani Mapei materijali na uređenju kripte i realizaciji mozaika pod kupolom, što je jedan od najvećih projekata mozaičkog dekorisanja krivolinijskog prostora u svetu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;