INFONET-468X60-BANNER

Kutija sa SGT-om koja se ne mora skrivati

28.05.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Sa novom kutijom sa SGT-om, TECE dovodi na tržište vizuelno atraktivne regulatore podnog grejanja sa poklopcima od stakla i lepo oblikovanim aluminijumskim dugmetom. Zahvaljujući svom atraktivnom dizajnu i svojim kompaktnim dimenzijama, kutija se ne mora sakrivati i može se postaviti u visini prekidača za svetlo, tako da bude zgodna za rukovanje.

Slika 1. Konvencionalni graničnici povratne temperature obično se rado skrivaju u blizini poda. Pored neudobnog rukovanja, ovakvo je postavljanje nezgodno i sa tehničkog gledišta, jer se tako senzor temperature nalazi vrlo blizu iznad izvora toplote.

Konvencionalni sigurnosni graničnici temperature povratnog voda (SGT) su pre svega svrsishodno oblikovani. Kod oblikovanja proizvoda često se ne misli na dizajn. Stoga se često instaliraju u blizini poda, što je moguće skrovitije – što baš i nije prilagođeno korisniku. Međutim, TECE je krenuo sa kutijom sa SGT-om za TECEfloor: što zaista lepo izgleda!

Poklopac od stakla debljine sedam milimetara može da se dobije po izboru u crnoj ili beloj boji. Dugme termostata od eloksiranog aluminijuma posreduje osećaj luksuza na dodir i prema vizuelom utisku. Sa kompaktnim načinom gradnje od 104x124 milimetara, kutija je do 60 odsto manja od većine konkurentskih proizvoda.

Slika 2. TECEfloor dizajnerska kutija sa SGT-om može se jednostavno postaviti na visini prekidača za svetlo i dobro centrirati zahvaljujući inteligentnoj tehnici montaže.

U praksi se kod konvencionalnih kutija sa SGT-om često događa da termostatska glava, u zavisnosti od strukture zida, različito strči iz zida. TECE je iz tog razloga razvio montažnu ploču sa specijalnim sistemom za podešavanje po dubini koja pomaže da se izbegne taj dimenzionalni i vizuelni deficit. Sem toga, tako se kutija može smestiti na uobičajenoj visini prekidača za svetlo. Tako se može izbeći nezgodno saginjanje zbog rukovanja uređajem u visini poda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;