INFONET-468X60-BANNER

Određene lokacije za gradnju prvih 350 jeftinih stanova u Nišu

14.03.2018. | eKapija

Za prvih 350, od ukupno 2.000 stanova, koliko je planirano da se gradi u Nišu za pripadnike MUP-a i Ministarstva odbrane, već su određene gradske lokacije.

Na sednici Gradskog veća, usvojena je odluka da u ovoj godini započne izgradnja 200 stanova u naselju Stevan Sinđelić i na novoj lokaciji Ardija, na kojoj će u prvoj fazi biti sagrađeno 150 stambenih jedinica.

- U velikom projektu koji realizuje i finansira država, niška lokalana samouprava dužna je da obezbedi do početka gradnje kompletno sređenu infrastrukturu, tj. putne saobraćajnice, električnu energiju i telekomunikacionu mrežu. Grad je spreman za ovaj posao. Novo naselje Stevan Sinđelić na ulazu u Niš formirano je posle bombardovanja 1999. godine i u njemu je u poslednje dve decenije već sagrađeno osam lamela sa blizu 400 stambenih jedinica. Na lokaciji ima još slobodnog prostora i uz eventualno proširenje infrastrukturne mreže, na njoj će se najpre graditi stanovi za pripadnike vojske i policije - kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Naselje Ardija nalazi se iznad poligona kasarne Knjaz Mihailo i uz Somborski bulevar i na njemu do sada nije bilo izgradnje objekata za kolektivno stanovanje. Predstoji ispitivanje terena, izrada plana detaljne regulacije i potom tehničke i urbanističke dokumentacije. Ukoliko budu ispunjeni svi uslovi za gradnju, i na ovoj lokaciji radovi mogu da započnu vrlo brzo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;