Određene lokacije za gradnju prvih 350 jeftinih stanova u Nišu

14.03.2018. | eKapija

Za prvih 350, od ukupno 2.000 stanova, koliko je planirano da se gradi u Nišu za pripadnike MUP-a i Ministarstva odbrane, već su određene gradske lokacije.

Na sednici Gradskog veća, usvojena je odluka da u ovoj godini započne izgradnja 200 stanova u naselju Stevan Sinđelić i na novoj lokaciji Ardija, na kojoj će u prvoj fazi biti sagrađeno 150 stambenih jedinica.

- U velikom projektu koji realizuje i finansira država, niška lokalana samouprava dužna je da obezbedi do početka gradnje kompletno sređenu infrastrukturu, tj. putne saobraćajnice, električnu energiju i telekomunikacionu mrežu. Grad je spreman za ovaj posao. Novo naselje Stevan Sinđelić na ulazu u Niš formirano je posle bombardovanja 1999. godine i u njemu je u poslednje dve decenije već sagrađeno osam lamela sa blizu 400 stambenih jedinica. Na lokaciji ima još slobodnog prostora i uz eventualno proširenje infrastrukturne mreže, na njoj će se najpre graditi stanovi za pripadnike vojske i policije - kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Naselje Ardija nalazi se iznad poligona kasarne Knjaz Mihailo i uz Somborski bulevar i na njemu do sada nije bilo izgradnje objekata za kolektivno stanovanje. Predstoji ispitivanje terena, izrada plana detaljne regulacije i potom tehničke i urbanističke dokumentacije. Ukoliko budu ispunjeni svi uslovi za gradnju, i na ovoj lokaciji radovi mogu da započnu vrlo brzo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...