IZOLACIJA-468X60-BANNER

Određene lokacije za gradnju prvih 350 jeftinih stanova u Nišu

14.03.2018. | eKapija

Za prvih 350, od ukupno 2.000 stanova, koliko je planirano da se gradi u Nišu za pripadnike MUP-a i Ministarstva odbrane, već su određene gradske lokacije.

Na sednici Gradskog veća, usvojena je odluka da u ovoj godini započne izgradnja 200 stanova u naselju Stevan Sinđelić i na novoj lokaciji Ardija, na kojoj će u prvoj fazi biti sagrađeno 150 stambenih jedinica.

- U velikom projektu koji realizuje i finansira država, niška lokalana samouprava dužna je da obezbedi do početka gradnje kompletno sređenu infrastrukturu, tj. putne saobraćajnice, električnu energiju i telekomunikacionu mrežu. Grad je spreman za ovaj posao. Novo naselje Stevan Sinđelić na ulazu u Niš formirano je posle bombardovanja 1999. godine i u njemu je u poslednje dve decenije već sagrađeno osam lamela sa blizu 400 stambenih jedinica. Na lokaciji ima još slobodnog prostora i uz eventualno proširenje infrastrukturne mreže, na njoj će se najpre graditi stanovi za pripadnike vojske i policije - kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Naselje Ardija nalazi se iznad poligona kasarne Knjaz Mihailo i uz Somborski bulevar i na njemu do sada nije bilo izgradnje objekata za kolektivno stanovanje. Predstoji ispitivanje terena, izrada plana detaljne regulacije i potom tehničke i urbanističke dokumentacije. Ukoliko budu ispunjeni svi uslovi za gradnju, i na ovoj lokaciji radovi mogu da započnu vrlo brzo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;