INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U novom izdanju čak 40 čukaričkih parkova

09.03.2018. | G.N. | Novosti

Opština Čukarica budžetom za ovu godinu, predvidela je uređenje parkova na svojoj teritoriji, koji nisu u nadležnosti gradske uprave. Stoga je iz opštinske kase izdvojeno osam miliona dinara kako bi se ova lokalna samouprava ozelenela i održavala na zadovoljavajućem nivou. Nakon konkursa za posao, firma Plan centar d.o.o. preuzeće brigu o parkovima do kraja 2018. godine.

Najuspešnija firma koja je učestvovala na konkursu, Čukarici će pružiti usluge kultivisanja zapuštenih zelenih parkovskih površina, a imaće i obavezu njihovog daljeg redovnog i periodično - sezonskog održavanja. Zahtevom za održavanje je obuhvaćeno čak 40 zelenih površina širom Čukarice. Tako će zaposleni imati pune ruke posla na Banovom brdu, Ceraku i Žarkovu, u Sremčici, Velikoj Moštanici, Ostružnici, Umci, u Železniku, Rušnju i na Čukaričkoj padini. Najviše parkova biće uređeno u Žarkovu.

- Na adresu opštine stigle su dve ponude - stoji u odluci o dodeli ugovora. Firma Plan centar tako će u narednim mesecima imati zadatake dva komunalna preduzeća - Zelenila i Gradske čistoće. Njihovi zaposleni održavaće ukrasne bašte, uklanjati otpatke, obrezivaće drveće i šišati živice, a takođe će i saditi nove mladice.

Plan centar brinuće o parkovima svojim sredstvima rada i materijalom. Na to su pristali pri prijavljivanju na tender. Takođe, priložili su i dokaz o posedovanju odgovarajuće opreme.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;