INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Najveća reforma u Srbiji - Izdavanje građevinskih dozvola

01.11.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Reforma izdavanja građevinskih dozvola kroz novi Zakon o planiranju i izgradnji, usvojenim u decembru 2014. godine, pojednostavila je administrativne procedure, skratila vreme potrebno za dobijanje građevinskih dozvola i smanjila troškove investitorima. Zakon je uklonio značajne prepreke bržem razvoju građevinske industrije u Srbiji, obezbedio preduslove za njen brži rast, kao i za brži razvoj naše ekonomije.

Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) podržao je Vladu Republike Srbije u sprovođenju ove reforme usmerene ka unapređenju poslovnog ambijenta i povećanju konkurentnosti domaće privrede. Zajedničkim snagama Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj unapređen je i pojednostavljen čitav niz domaćih zakona i propisa, povedana je efikasnost regulatornih tela i obezbeđena efikasnija primena novih zakona i propisa.

U junu 2017. godine pokrenuta je promotivna kampanja sa ciljem da se široj javnosti, privredi i građanima predstave rezultati najvede reforme u Srbiji sprovedene u proteklih 10 godina, u okviru koje je snimljen promotivni spot u trajanju od 39 sekundi, koji možete pogledati ispod.

Ovu promotivnu kampanju podržalo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;