INFONET-468X60-BANNER

Najveća reforma u Srbiji - Izdavanje građevinskih dozvola

01.11.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Reforma izdavanja građevinskih dozvola kroz novi Zakon o planiranju i izgradnji, usvojenim u decembru 2014. godine, pojednostavila je administrativne procedure, skratila vreme potrebno za dobijanje građevinskih dozvola i smanjila troškove investitorima. Zakon je uklonio značajne prepreke bržem razvoju građevinske industrije u Srbiji, obezbedio preduslove za njen brži rast, kao i za brži razvoj naše ekonomije.

Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BEP) podržao je Vladu Republike Srbije u sprovođenju ove reforme usmerene ka unapređenju poslovnog ambijenta i povećanju konkurentnosti domaće privrede. Zajedničkim snagama Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj unapređen je i pojednostavljen čitav niz domaćih zakona i propisa, povedana je efikasnost regulatornih tela i obezbeđena efikasnija primena novih zakona i propisa.

U junu 2017. godine pokrenuta je promotivna kampanja sa ciljem da se široj javnosti, privredi i građanima predstave rezultati najvede reforme u Srbiji sprovedene u proteklih 10 godina, u okviru koje je snimljen promotivni spot u trajanju od 39 sekundi, koji možete pogledati ispod.

Ovu promotivnu kampanju podržalo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;