PRIJAVA-468X60-BANNER

Šabac najbrži u izdavanju građevinskih dozvola

08.09.2017. | D. Eraković | Danas

Prema analizi Ministarstva građevinarstva i NALED-a Šabac je na prvom mestu po procentu rešenih i pozitivno rešenih zahteva za građevinsku dozvolu.

Gradska uprava je najbrža i najefikasnija u izdavanju i rešavanju zahteva u objedinjenoj proceduri. To podrazumeva dokumentaciju neophodnu za izgradnju objekta, postupke i potrebna dokumenta za izdavanje građevinske dozvole. Ona je najznačajniji dokument i jedini uslov za izgradnju objekta, zahtevi se podnose u elektronskoj formi čime su izbegnute gužve na šalterima a rokovi nisu ograničeni na radno vreme zaposlenih u gradskoj upravi.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Mi smo jedina lokalna samouprava u Srbiji koja od ukupno podnetih zahteva ima 98 odsto rešenih. Od tih 98 odsto zahteva čak 88 odsto je pozitivno rešenih, a veliki procenat onih koji su vraćeni na doradu postupi po primedbama i u konačnom ishodu budu usvojeni - kaže načelnica Gradske uprave Šabac Jelena Jekić.

Po ukupnom broju podnetih zahteva Grad Šabac je iza Beograda i Novog Sada, a na tom poslu angažovano je pet građevinskih inženjera i tri pravnika. Od prvog januara 2016. godine do 31. avgusta ove godine u Šapcu je podnet 2.681 zahtev u postupku objedinjene procedure. Zakonski rok za lokacijske uslove je 23 dana, a u Šapcu se rešavaju za 11 dana, dok se upotrebne dozvole čiji je rok pet dana, ovde dobijaju za dva dana.

Inače, u Gradskoj upravi ima ukupno 193 zaposlena, a dozvoljeno zapošljavanje po Odluci Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih je 345 lica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;