IZOLACIJA-468X60-BANNER

Šabac najbrži u izdavanju građevinskih dozvola

08.09.2017. | D. Eraković | Danas

Prema analizi Ministarstva građevinarstva i NALED-a Šabac je na prvom mestu po procentu rešenih i pozitivno rešenih zahteva za građevinsku dozvolu.

Gradska uprava je najbrža i najefikasnija u izdavanju i rešavanju zahteva u objedinjenoj proceduri. To podrazumeva dokumentaciju neophodnu za izgradnju objekta, postupke i potrebna dokumenta za izdavanje građevinske dozvole. Ona je najznačajniji dokument i jedini uslov za izgradnju objekta, zahtevi se podnose u elektronskoj formi čime su izbegnute gužve na šalterima a rokovi nisu ograničeni na radno vreme zaposlenih u gradskoj upravi.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Mi smo jedina lokalna samouprava u Srbiji koja od ukupno podnetih zahteva ima 98 odsto rešenih. Od tih 98 odsto zahteva čak 88 odsto je pozitivno rešenih, a veliki procenat onih koji su vraćeni na doradu postupi po primedbama i u konačnom ishodu budu usvojeni - kaže načelnica Gradske uprave Šabac Jelena Jekić.

Po ukupnom broju podnetih zahteva Grad Šabac je iza Beograda i Novog Sada, a na tom poslu angažovano je pet građevinskih inženjera i tri pravnika. Od prvog januara 2016. godine do 31. avgusta ove godine u Šapcu je podnet 2.681 zahtev u postupku objedinjene procedure. Zakonski rok za lokacijske uslove je 23 dana, a u Šapcu se rešavaju za 11 dana, dok se upotrebne dozvole čiji je rok pet dana, ovde dobijaju za dva dana.

Inače, u Gradskoj upravi ima ukupno 193 zaposlena, a dozvoljeno zapošljavanje po Odluci Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih je 345 lica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;