Izgrađena hala, završena prva faza „Veletržnice”

01.08.2017. | Beoinfo

Izgradnjom hale za voće i povrće završena je prva faza „Veletržnice Beograd”, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će uskoro biti dobijena upotrebna dozvola kako bi hala počela s radom.

- Beograd ima svoju veletržnicu koja, nažalost, do sada nije izgledala onako kako izgledaju moderne veletržnice u Evropi, već je bila kvantaš, otvorena kamionska prodaja – rekao je Vesić Tanjugu prilikom obilaska nove hale.

On je istakao da je preduzeće „Veletržnica Beograd” uspelo da završi prvu halu, halu za voće i povrće, koja je izgrađena po svim svetskim standardima kako izgledaju veletržnice.

- Ova hala je površine 10.400 kvadratnih metara i sadrži 40 boksova. Svaki je površine 200 kvadrata i u njima se nalazi 150 kvadratnih metara magacinskog prostora, 25 izložbenog prostora i 25 kvadratnih metara kancelarijskog prostora - pojasnio je Vesić.

Kako je dodao, svaki od boksova ima svoju ulazno-izlaznu rampu koja ima ugrađenu vazdušnu zavesu, što sprečava da se spoljni vazduh meša sa unutrašnjim, tako da je temperatura u hali onakva kakva mora da bude za čuvanje voća i povrća.

- Izgradnjom ove hale uspeli smo da završimo prvu fazu veletržnice - rekao je gradski menadžer i najavio da je sledeći korak izgradnja još dve hale.

On je podvukao da je veletržnica važna iz mnogo razloga za poljoprivrednu proizvodnju u Beogradu i Srbiji.

- Prvo, ovo je najveća veletržnica na Balkanu, a drugo ovo će postati mesto gde će se sabirati poljoprivredni proizvodi i izvoziće se van Srbije jer se ova veletržnica nalazi odmah pored auto-puta, nekoliko kilometara od aerodroma, i zaista je na idealnom mestu da bude centralna veletržnica ne samo za Srbiju već i za region - ocenio je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Veletržnice Beograd Zoran Milošević rekao je da je izgradnja hale za voće i povrće zaista bila potrebna, s obzirom na to da su uslovi na kvantašu bili jako loši jer je bilo teško prodavati robu sa kamiona.

Hala je urađena po svetskim standardima, rekao je on i najavio da je u planu izgradnja još dve hale, jedne za meso i ribu, a druge za cveće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...