IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgrađena hala, završena prva faza „Veletržnice”

01.08.2017. | Beoinfo

Izgradnjom hale za voće i povrće završena je prva faza „Veletržnice Beograd”, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će uskoro biti dobijena upotrebna dozvola kako bi hala počela s radom.

- Beograd ima svoju veletržnicu koja, nažalost, do sada nije izgledala onako kako izgledaju moderne veletržnice u Evropi, već je bila kvantaš, otvorena kamionska prodaja – rekao je Vesić Tanjugu prilikom obilaska nove hale.

On je istakao da je preduzeće „Veletržnica Beograd” uspelo da završi prvu halu, halu za voće i povrće, koja je izgrađena po svim svetskim standardima kako izgledaju veletržnice.

- Ova hala je površine 10.400 kvadratnih metara i sadrži 40 boksova. Svaki je površine 200 kvadrata i u njima se nalazi 150 kvadratnih metara magacinskog prostora, 25 izložbenog prostora i 25 kvadratnih metara kancelarijskog prostora - pojasnio je Vesić.

Kako je dodao, svaki od boksova ima svoju ulazno-izlaznu rampu koja ima ugrađenu vazdušnu zavesu, što sprečava da se spoljni vazduh meša sa unutrašnjim, tako da je temperatura u hali onakva kakva mora da bude za čuvanje voća i povrća.

- Izgradnjom ove hale uspeli smo da završimo prvu fazu veletržnice - rekao je gradski menadžer i najavio da je sledeći korak izgradnja još dve hale.

On je podvukao da je veletržnica važna iz mnogo razloga za poljoprivrednu proizvodnju u Beogradu i Srbiji.

- Prvo, ovo je najveća veletržnica na Balkanu, a drugo ovo će postati mesto gde će se sabirati poljoprivredni proizvodi i izvoziće se van Srbije jer se ova veletržnica nalazi odmah pored auto-puta, nekoliko kilometara od aerodroma, i zaista je na idealnom mestu da bude centralna veletržnica ne samo za Srbiju već i za region - ocenio je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Veletržnice Beograd Zoran Milošević rekao je da je izgradnja hale za voće i povrće zaista bila potrebna, s obzirom na to da su uslovi na kvantašu bili jako loši jer je bilo teško prodavati robu sa kamiona.

Hala je urađena po svetskim standardima, rekao je on i najavio da je u planu izgradnja još dve hale, jedne za meso i ribu, a druge za cveće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;