INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Startovao registar stambenih jedinica

08.06.2017. | Tanjug

Registar stambenih zajednica startovao je juče (07.06.2017) kada je puštena u rad nova aplikacija za elektonsku registraciju stambenih zajednica po jednošalterskom sistemu i to šest meseci pre zakonskog roka, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Pored registacije profesionalnih upravnika, šest meseci pre zakonskog roka, isto tako smo omogućili da otpočne sa radom i Registar stambenih zajednica - rekla je pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanka Atanacković. Ona objašnjava da je time uspostavljen jednoobrazni sistem registracije u celoj Srbiji, budući da je do sada svaka opština tražila od stanara različitu dokumentaciju da bi njihovu zgradu upisala u evidenciju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Objavili smo poseban pravilnik o registraciji stambenih zajednica i potrebnoj dokumentaciji čime smo obezbedili jednoobrazno postupanje svih jedinica lokalnih samouprava. Takođe, u prethodnih mesec dana, zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština, obučavali smo zaposlene u lokalnim samoupravama, koji će raditi ovaj posao, odnosno koji će pomoću aplikacije registrovati stambene zajednice - rekla je Atanacković.

Obuke je prošlo 330 osoba, koje će raditi registraciju za 135 opština, a 29 opština se nije odazvalo obuci, mada bi, dodaje ona, na osnovu detaljnog uputstva za registraciju, mogli i sami da isprobaju aplikaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;