BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Stižu prva rešenja za rušenje vikendica na obali Save

25.05.2017. | M.Lj.Popović | Novosti

Građevinska inspekcija opštine Novi Beograd počela je da šalje rešenja o rušenju dvadesetak vikendica na Savskom nasipu čiji vlasnici nisu predali zahtev za legalizaciju. Ukoliko u roku od osam dana, od kada dobiju obaveštenje, ne uklone bespravne objekte, prema najavama Aleksandra Šapića, prvog čoveka Novog Beograda, to će uraditi opština.

Prema njegovim rečima, kućice na Savi su i ranije mogle biti srušene, ali taj posao nije odrađen jer opština već godinu dana čeka da gradska uprava reši ostalih 120 zahteva za legalizaciju objekata koji su nikli na bedemu prestoničke reke.

- Još prošle godine smo uredno napravili spisak svih nelegalnih objekata - kaže Šapić za Novosti. - Na toj listi je 205 objekata koji se nalaze na javnoj površini i još oko 140 kućica na reci. Dakle, jedan manji broj - njih 20 možemo da rušimo, a za ostale moramo da sačekamo da gradska uprava ili odbije zahteve za legalizaciju ili ih ozakoni. Zbog čega to do sada nisu uradili, ne znam. Da rušimo bez papira, suprotno zakonu, ne možemo.

Sa druge strane, gradski menadžer Goran Vesić tvrdi da Novobeograđane ni do sada ništa nije sprečavalo da ruše vikendice na Savskom nasipu, i da, što se tiče grada, one mogu slobodno da budu uklonjene.

- Video sam da je počelo rušenje bespravnog objekta u Studentskoj ulici, koji je izgrađen ne samo protivpravno, već i uz direktnu pomoć opštine - kaže Vesić. - Nadam se da će ga srušiti, kao što je Šapić obećao i kao što je rečeno da mora.

Uprkos međusobnim optužbama za tolerisanje investitora koji zidaju mimo propisa, i prvi čovek Novog Beograda i gradski menadžer podvlače da „divlja" gradnja ne sme da se dozvoli ni u Novom Beogradu, ni u ostalim delovima prestonice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;