BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Ulice Ljutice Bogdana kreće od 19. aprila

18.04.2017. | Beoinfo

Rekonstrukcija Ulice Ljutice Bogdana, na delu od Sokobanjske do Ulice Dr Milutina Ivkovića, biće započeta u sredu 19. aprila, a vrednost radova koje će izvesti JKP Beograd put je 85 miliona dinara, potvrdio je gradski menadžer Goran Vesić.

Početak rekonstrukcije je prvobitno zakazan za utorak 18. april, ali je došlo do jednodnevnog odlaganja zbog odigravanja fudbalskog meča između Crvene zvezde i Partizana.

Vesić je dodao da se radovi izvode po godišnjem programu periodičnog održavanja Sekretarijata za saobraćaj, uz potpuno zatvaranje saobraćaja u trajanju od 35 dana.

 - Radovi podrazumevaju potpunu zamenu kolovozne konstrukcije, rekonstrukciju trotoara sa leve strane, taksi stajališta, izradu drenažnog sistema uz park kao i novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju – pojasnio je gradski menadžer.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

On je podsetio da je tokom prošle godine JKP Beograd put izveo radove na rekonstrukciji gornjeg dela ulice Ljutice Bogdana, od Sokobanjske ulice do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića u dužini od 600 metara, kada je takođe kompletno zamenjena kolovozna konstrukcija i obostrano rekonstruisan trotoar. Vrednost tih radova bila je 48 miliona dinara.

-  Za celu ulicu je početkom 2016. godine izrađen projekat kolovozne konstrukcije u cilju adekvatnog dimenzionisanja potrebnih slojeva asfalta, kao i maksimalne iskorišćenosti ulaganja finansijskih sredstava u funkciji vremena - dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, među najznačajnijim rekonstrukcijama beogradskih ulica planiranih za 2017. godinu nalaze se Bulevar Oslobođenja, od Autokomande do Trošarine, Jaše Prodanovića od Cvijićeve do Starine Novaka, Višnjičke od Vuka Vrčevića do Bulevara despota Stefana, Mite Ružića od Bulevara Kralja Aleksandra do Milana Rakića, kao i Ušća od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Nikole Tesle.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;