PRIJAVA-468X60-BANNER

Ključno - susreću se koridori i obilaznica

27.03.2017. | Tanjug

U radove koji se izvode na putnom pravcu Bečmen - Petrovčić u Surčinu, ukupne dužine od oko tri i po kilometra, biće uloženo oko 90 miliona dinara. Radove je obišao gradski menadžer Goran Vesić, a kako je istakao prošle godine je na tom putnom pravcu urađena deonica slične dužine, dodajući da očekuje da u narednim godinama čitav taj putni pravac bude sređen. On je podsetio i da je prošle godine u putnu infrastrukturu u Surčinu uložen 51 milion dinara.

- Pokušavamo da ulažemo što više u nedostajuću infrastrukturu. Ipak, najveća investicija na ovoj opštini jeste izgradnja fekalne kanalizacije, u šta je uložen 131 milion dinara. Za mesec dana stvoriće se uslovi da se na kanalizaciju priključi prvih 600 od ukupno 4.000 domaćinstava u ovoj opštini - istakao je Vesić.

On je naglasio da Grad Beograd i JP Putevi Srbije imaju odličnu saradnju i dodao da se trenutno radi u još dve prigradske opštine - deonica u Barajevu, od Vranica prema Ibarskoj magistrali, i Kragujevački drum u Grockoj.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Navodeći da su Putevi Srbije u poslednje tri godine uradili više od 100 kilometara puteva na teritoriji Beograda Vesić je rekao da je to dokaz dobre saradnje.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je naveo da je politika Vlade Srbije snažna saradnja sa lokalnim samoupravama u cilju rešavanja infrastrukturnih problema građana.

- Surčin je ključno saobraćajno čvorište kako u gradu tako i u republici jer se tu susreću koridori 10 i 11, kao i Obilaznica oko Beograda. Deonica auto-puta od Surčina ka Obrenovcu, vrednosti 208 miliona dolara, od kapitalnog je značaja za državu. Istovremeno se radi i rehabilitacija postojećih puteva, što je od vitalnog značaja za građane koji ovde žive - istakao je Antić.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je najavio nastavak brojnih projekata na kojima je to preduzeće angažovano. On je precizirao da su u proteklom periodu ukupne investicije u Beogradu iznosile 450 miliona evra.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je ocenio da ta opština ima odličnu saradnju sa Gradom Beogradom i državom.

- U svakom selu se nešto radi: dom kulture, put, trotoari, kanalizacija, a svega toga ne bi bilo da nije te saradnje - istakao je on.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;