INFONET-468X60-BANNER

Ključno - susreću se koridori i obilaznica

27.03.2017. | Tanjug

U radove koji se izvode na putnom pravcu Bečmen - Petrovčić u Surčinu, ukupne dužine od oko tri i po kilometra, biće uloženo oko 90 miliona dinara. Radove je obišao gradski menadžer Goran Vesić, a kako je istakao prošle godine je na tom putnom pravcu urađena deonica slične dužine, dodajući da očekuje da u narednim godinama čitav taj putni pravac bude sređen. On je podsetio i da je prošle godine u putnu infrastrukturu u Surčinu uložen 51 milion dinara.

- Pokušavamo da ulažemo što više u nedostajuću infrastrukturu. Ipak, najveća investicija na ovoj opštini jeste izgradnja fekalne kanalizacije, u šta je uložen 131 milion dinara. Za mesec dana stvoriće se uslovi da se na kanalizaciju priključi prvih 600 od ukupno 4.000 domaćinstava u ovoj opštini - istakao je Vesić.

On je naglasio da Grad Beograd i JP Putevi Srbije imaju odličnu saradnju i dodao da se trenutno radi u još dve prigradske opštine - deonica u Barajevu, od Vranica prema Ibarskoj magistrali, i Kragujevački drum u Grockoj.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Navodeći da su Putevi Srbije u poslednje tri godine uradili više od 100 kilometara puteva na teritoriji Beograda Vesić je rekao da je to dokaz dobre saradnje.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je naveo da je politika Vlade Srbije snažna saradnja sa lokalnim samoupravama u cilju rešavanja infrastrukturnih problema građana.

- Surčin je ključno saobraćajno čvorište kako u gradu tako i u republici jer se tu susreću koridori 10 i 11, kao i Obilaznica oko Beograda. Deonica auto-puta od Surčina ka Obrenovcu, vrednosti 208 miliona dolara, od kapitalnog je značaja za državu. Istovremeno se radi i rehabilitacija postojećih puteva, što je od vitalnog značaja za građane koji ovde žive - istakao je Antić.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je najavio nastavak brojnih projekata na kojima je to preduzeće angažovano. On je precizirao da su u proteklom periodu ukupne investicije u Beogradu iznosile 450 miliona evra.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je ocenio da ta opština ima odličnu saradnju sa Gradom Beogradom i državom.

- U svakom selu se nešto radi: dom kulture, put, trotoari, kanalizacija, a svega toga ne bi bilo da nije te saradnje - istakao je on.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;