PRIJAVA-468X60-BANNER

Nova linija za pločice u firmi Toza Marković

15.03.2017. | RTV

U kikindskoj kompaniji Toza Marković juče (14.03.2017) je zvanično pokrenuta nova linija za digitalnu štampu pločica. Investicija vredna 450 hiljada evra bila je neophodna za buduću strategiju razvoja kompanije, kako bi kikindska fabrika uspešno odgovorila na zahteve tržišta, naglašavaju u Tozi Markoviću. Pored predstavnika grada, pokretanju nove linije u fabrici Toza Marković prisustvovali su i pokrajinski sekretari za privredu i energetiku, Ivan Đoković i Nenad Grbić. Na simboličan način, donacijom hiljadu kvadrata keramičkih pločica gradu, u kikindskoj kompaniji ozvaničeno je pokretanje ove nove linije za digitalnu štampu pločica.

Investiranjem u dva digitalna štampača najnovije generacije obezbeđuje se proizvodnja koja je pravi odgovor na zahteve tržišta.

- Veoma je važno očuvati radna mesta, očuvati brend „Toza Marković". Uvođenjem dva digitalna štampača i investicijom vrednom 450 hiljada evra naša kompanija stiče uslove za pozicioniranje u samom vrhu tehnoloških mogućnosti u regionu - ističe Vladimir Ilić, direktor kompaniji Toza Marković.

Ilustracija (preuzeto sa www.toza.co.rs)

Uz brend koji traje već 150 godina i tržištem u 16 zemalja, kikindska fabrika važna je kako za kikindsku privredu, tako i za domaću privredu uopšte. Za dalji razvoj i obezbeđivanje uslova za što bolje pozicioniranje na tržištu kikindska fabrika imaće punu podršku pokrajinske vlade, naglašeno je na pokretanju nove proizvodne linije.

- Investiranjem u tehnološki razvoj fabrike Toza Marković značajno podižemo konkurentnost u domenu građevinske industrije, pre svega fine keramike. Time se podiže nivo konkurentnosti na nivou branše, što značajno doprinosi smanjenju spoljnotrgovinskog deficita, a viši tehnološki nivo proizvodnje otvara nova tržišta i jača izvozni potencijal - objašnjava Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Kako je najavljeno, tokom ove godine kikindskoj kompaniji predstoji još jedna važna investicija koja će biti usmerena na proizvodnju i poboljšanje kvaliteta crepa, a u skladu sa zahtevima tržišta, najavljena je i proizvodnja crepa većeg formata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;