PRIJAVA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija dela pruge vredna više od 23 miliona evra

09.01.2017. | Politika

Predstavnici Infrastrukture Železnice Srbije a.d. i kineske kompanije CCECC potpisali su u četvrtak (05.01.2017) ugovor za radove na rekonstrukciji i modernizaciji deonice pruge Rasputnica „G” - Rakovica Resnik. Ugovor, čija je vrednost više od 23 miliona evra potpisali su generalni direktor Dušan Garibović i direktor predstavništva za Srbiju kineske kompanije China Civil Engineering Construction Corporation Džu Tijanran.

Reč je o deonici Rasputnica „G“ - Rakovica - Resnik na pruzi Beograd-Mladenovac-Niš-Preševo.

Tim ugovorom, kako je rečeno nakon potpisivanja, predviđena je rekonstrukcija i zamena građevinske i elektrotehničke infrastrukture u dužini od 7,5 kilometara.

Potpisnici ugovora rekli su da se radovi finansiraju iz zajma EBRD-a 5, (čiji je ukupni iznos 95 miliona evra), a  trebali bi da počnu polovinom februara, dok je rok za njihov završetak 351 dan.

Radovi obuhvataju prilagođavanje visine perona garniturama BG voza na stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica na stajalištu Kijevo-Kneževac, zatim u stanici Resnik. Takođe, podrazumevaju i izgradnju podzemnog prolaza i dogradnju stanične zgrade i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom, modernizaciju tri putna prelaza i rekonstrukciju propusta.

Garibović je tom prilikom rekao da je današnje potpisivanje ugovora pokazatelj da povezujemo istok i zapad, sever i jug i da mesta ima i za ruski kredit, i za kineske kompanije, EBRD...

- Potpisali smo ugovor sa renomiranom kompanijom iako smo očekivali da će prvi ugovor i prvi radovi u Srbiji na železničkoj infrastrukturi biti brza pruga Beograd-Budimpešta, što će svakako biti, ali zadovoljni smo da smo uspeli da povežemo EBRD u okviru čijeg kredita i tenderskog postupka je posao dobila kineska kompanija - rekao je Garibović novinarima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;