INFONET-468X60-BANNER

Počeo 54. Međunarodni sajam nameštaja na Beogradskom sajmu

08.11.2016. | Tanjug

„Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije“ i „Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije“, na kojim se predstavlja više od 520 izlagača iz 45 zemalja, otvoren je danas (08.11.2016) na Beogradskom sajmu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je otvarajući sajmove da je drvna industrija Srbije, pored poljoprivrede, jedini sektor gde se ostvaruje suficit.

On je naveo da je u devet meseci ove godine iz Srbije izvezeno proizvoda drvne industrije u vrednosti od 299 miliona evra.

Ljajić je rekao da o tome koliko je ovo značajna grana, govori i podatak o učesnicima na sajmu kojih je više od 500, od kojih je najveći broj domacih, kao i to da je na Beogradskom sajmu ispunjen sav izložbeni prostor.

On je kazao da se očekuje da će sajmove nameštaja i mašina posetiti više od 85.000 ljudi i da će biti potpusani i sklopljeni brojni poslovni ugovori i aranžmani.

Naglasio ie i da je plan da „Sajam nameštaja“ u Beogradu postane u narednih nekoliko godina treća po značaju manifestacija u Evropi u oblasti nameštaja, posle Kelna i Minhena.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović kazao je da je Beograda sajamski grad i da će se raditi na tome da Beograd zauzme ono mesto koje mu pripada u regionu i u oviom delu Evrope po pitanju važnih sajmova i svega onoga što privlači veliki broj proizvođača i posetioca da dođu na ovakvu manifestaciju.

Glavni urednik evropskog časopisa Moebel Markt, Helmut Merkel rekao je da su događaji kao što su sajmovi dobra prilika da se privrednici sretnu i u neposrednom kontaktu razmene iskustva i upoznaju se sa novitetima. On je istakao da Srbija ima mnoge prednosti kada je reč o razvoju drvne industrije, jer ima pored prirodnog potencijala od oko 2, 26 miliona hektara šuma i veoma veštu radnu snagu, dobavljače koji mogu da podrže izvoz, ali i prepoznatljive proizvode i dobru poziciju u regionu i pristup drvnim industrijama nameštaja.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova iz drvne i industrije nameštaja, na ove dve manifestacije se predstavlja i veliki broj izlagača iz Nemačke, Turske, kao i iz Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske i Slovenije.

Izložen je i nameštaj svih vrsta i namena, proizvodi za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju, kao i mašine, alati i repromaterijal koji se koristi u kompleksnoj industriji nameštaja.

U halama Beogradskog sajma izložene su i najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, kao i mehanički, električni i pneumatski alati.

Organizatori 54. „Sajma nameštaja“ i 54. „Sajma mašina“ najavili su da će tokom svih dana trajanja tih manifestacija biti i brojni prateći program, koji uključuje predavanja, prezentacije i konferencije, kao i izložbu mladih dizajnera u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

Najuspešnijim izlagačima će se dodelliti tradicionalna nagrada „Zlatni ključ“, koja je 2015. redizajnirana u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma.

Najavljeno je da će sutra biti održan i Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, a tu manifestaciju organizuje Klaster drvoprerađivača pod pokroviteljstvom Razvojne agencije Srbije (RAS).

Radno vreme „Sajma nameštaja“ koji traje do 13. novembra, danas i sutra je od 10.00 do 19.00, a od četvrtka do nedelje je od 10.00 do 20.00. Radno vreme „Sajma mašina“ koji traje do 12. novembra, od danas pa do subote je od 10.00 do 19.00. Cena pojedinačne ulaznice za obe manifestacije je 300 dinara, za grupne posete karta košta 200 dinara, dok je za učenike stručnih škola i fakulteta ulaz 10. i 11. novembra besplatan, a za parking treba izdvojiti 100 dinara po satu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;