PRIJAVA-468X60-BANNER

Sesije na Sajmu i konferenciji zelene gradnje

07.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru „Green Building Expo 2016“ koji će biće održan od 2. do 4. novembra u „Belexpo centru“ na Novom Beogradu najavljene su prve tri sesije.

Prva sesija pod nazivom „Zdravi i srećni u zatvorenom prostoru?!“ biće održana prva dva dana, tačnije 02. novembra (11:30 - 12:15) i 03.novembra (15:30 - 16:15).

Shodno tome da se svakodnevnica većine ljudi svodi na boravak u kancelariji, za računarom, u kolima, prevozu i sl. potrebna je dobra organizacija, ciljane vežbe, pa se čak i u poslovnom odelu može poboljšati svoje zdravlje i raspoloženje. Čovekovo zdravlje nije više samo tema lekara, fitness instruktora, nutricionista… Sertifikacioni sistemi objekata širom sveta su prepoznali ovo pitanje i inkorporirali ga u svoj evaluacioni proces. Jedan od tih sistema je i „Well Building Standard“. Na sesiji koju vode Nina Vračević i Milena Murganić mogu se se čuti i naučiti koncepti, najbolja praksa i primeri kako maksimalno iskoristiti svoj dan.

Druga sesija pod nazivom „Pametno parkiranje, javne garaže“ biće održana 03. novembra (15:00 - 15:45).

Parking je jedan od najčešćih načina korišćenja javnih prostora u gradovima i vozila su parkirana oko 95% vremena. Sve veća svest, razvoj tehnologija, i nove poslovne mogućnosti su proširile uloge parkinga kao transformacione snage za održivu mobilnost u našim gradovima, domovima, mestima za zabavu i sl. Pažljiv odabir lokacije i dizajn mogu očuvati vodeni resurs, energiju i građevinski materijal. Pozicioniranje parkinga blizu tranzita i obezbeđivanje alternativnih načina prevoza može smanjiti: pređene kilometer, emisiju, potrošnju i troškove goriva. Ovu sesiju će voditi Biljana Vlajić i Marija Golubović.

Treća sesija „WELL Building Standard“ biće održana 02. novembra (14:00 - 14:45).

Prezentacija će dati pregled ideologije, strukture i procesa sertifikacije „WELL Building Standard“-a. Medicinski osnov za koncept kategorije se uvodi zajedno sa strategijama za projektovanje i izgradnju „zdrave” zgrade. Došlo je vreme da se neguje ljudsko zdravlje i udobnost u građevinskoj praksi i da se projektuju zgrade koje nisu samo dobre za okolinu, već i za ljude. Ovu sesiju će voditi Whitney Austin Gray.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;