IZOLACIJA-468X60-BANNER

Sajam i Konferencija zelene gradnje od 2. do 4. novembra u Beograd

08.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje „Green Building Expo 2016“ biće održani od 2. do 4. novembra u „Belexpo centru“ na Novom Beogradu.

Ovaj veliki regionalni događaj čiji je organizator kompanija Energo okupiće više desetina uglednih kompanija kao i eksperte zelene gradnje i srodnih delatnosti iz celog sveta. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa svetskim trendovima u održivoj gradnji arhitektonskim i injženjerskim održivim projektovanjem, upravljanjem zelenim investicijama, kao i segmentima energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom i racionalnog korišćenja vode u zelenim zgradama.

Direktorka kompanije Energo, Marija Golubović pozvala je domaće kompanije i institucije da učestvuju i posete Sajam i Konferenciju.Ona je navela da je cilj organizatora da se uz pomoć priznatih eksperata našim ljudima objasni da je ovo nova prilika za posao tako što će zahvaljujući referencama koje pruža zelena gradnja biti konkurentniji i moći uspešno da učestviju na tenderima kod kuće i u svetu.

- Ovo je prilka da se mi edukujemo, da saznamo šta se događa na tržitu i u svetu kako bi se na vreme pripremili za izlazak i pozicioniranje na tržištu jer zelena gradnja postaje sve značajnija, a zelene zgrade se sve više izjednačavaju sa zdravim zgradama - ističe ona.

„Green Building Expo 2016“ u okviru konferencijkog dela donosi jedinstvene stručne i zanimljive panel rasprave, okrugle stolove, sastanke i radionice o svim područjima vezanima za zelenu gradnju.

U Beogradu će se početkom novembra okupiti elita domaće građevinske industrije i gosti iz inostranstva među kojima je i Nadav Malin, vodeći ekspert za održive materijale u zelenoj gradnji i vođa tima koji je stvorio Nacionalnu bazu zgrada sa izuzetnim karakteristikama za Ministarstvo energetike Sjedinjenih Američkih Država.

- Na Sajmu će se predstaviti komapnije sa vizijom da postanu glavni protagonisti zelene gradnje koja postaje ključna pokretačka snaga održive ekonomije u celom svetu - poručila je Golubović.

Glavni sponzor ovogodišnjeg Sajma i Konferencije zelene gradnje je Američki savet za zelenu gradnju (U.S.Green Building Council – USGBC). Savet će se predstaviti u izlagačkom delu gde će posetioci imati prilku da se u direktnom kontaktu upoznaju sa aktivnostima USGBC i sertifikacionim programima, a učestvovaće i u pratećem programu.

Američki savet za zelenu gradnju nosilac je u svetu vodećeg sistema sertifikacije „Leadership in Energy and Environmental Design“ (LEED) koji će biti predstavljen i u okviru Sajma. To je zeleni sertifikat koji garantuje kvalitet i održivost zgrada u zaštićenoj životnoj okolini u peko 160 zemalja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;