INFONET-468X60-BANNER

Vojvodini 3 miliona evra od EU za prvu fazu modernizacije kanalske mreže

20.11.2009. | Danas

Iz Holandije smo dobili obaveštenje da je Monitoring komitet Evropske unije u Briselu odobrio projekat upravljanja i modernizacije kanalske mreže u Vojvodini, u kojem učestvuju JP "Vode Vojvodine" i naša kancelarija, rekao je za "Danas" direktor Kancelarije za evropske poslove Izvršnog veća Vojvodine Predrag Novikov.

- U ovom projektu okupljeni su predstavnici čak 12 zemalja članica EU, Španija, Letonija, Italija, Holandija, Mađarska, Francuska, Velika Britanija, Irska, Finska, Poljska, Švedska i Norveška, a Vojvodina je uspela da Srbija, kao jedina zemlja koja je na putu ka članstvu u EU, uđe u ovaj projekat. U prvoj fazi odobrena su nam 3 miliona evra - kaže Novikov.

Kanalska mreža u Vojvodini dužine je preko 500 kilometara i, kako kaže Novikov, predstavlja izuzetan resurs za poljoprivredu, razvoj turizma, sporta i kulturnih sadržaja.

- Osnovni cilj ovog projekta pod nazivom "Waterways Forward" je promocija integrisanog održivog razvoja regionalnih plovnih puteva, a zadatak je jačanje administrativnih kapaciteta kako bi se iskoristili na najbolji način, razmenila evropska iskustva i ojačao ekonomski razvoj regija kroz koje prolazi kanalska mreža - ističe Novikov.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;