INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vojvodini 3 miliona evra od EU za prvu fazu modernizacije kanalske mreže

20.11.2009. | Danas

Iz Holandije smo dobili obaveštenje da je Monitoring komitet Evropske unije u Briselu odobrio projekat upravljanja i modernizacije kanalske mreže u Vojvodini, u kojem učestvuju JP "Vode Vojvodine" i naša kancelarija, rekao je za "Danas" direktor Kancelarije za evropske poslove Izvršnog veća Vojvodine Predrag Novikov.

- U ovom projektu okupljeni su predstavnici čak 12 zemalja članica EU, Španija, Letonija, Italija, Holandija, Mađarska, Francuska, Velika Britanija, Irska, Finska, Poljska, Švedska i Norveška, a Vojvodina je uspela da Srbija, kao jedina zemlja koja je na putu ka članstvu u EU, uđe u ovaj projekat. U prvoj fazi odobrena su nam 3 miliona evra - kaže Novikov.

Kanalska mreža u Vojvodini dužine je preko 500 kilometara i, kako kaže Novikov, predstavlja izuzetan resurs za poljoprivredu, razvoj turizma, sporta i kulturnih sadržaja.

- Osnovni cilj ovog projekta pod nazivom "Waterways Forward" je promocija integrisanog održivog razvoja regionalnih plovnih puteva, a zadatak je jačanje administrativnih kapaciteta kako bi se iskoristili na najbolji način, razmenila evropska iskustva i ojačao ekonomski razvoj regija kroz koje prolazi kanalska mreža - ističe Novikov.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;