INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Antić: Novim zakonom o rudarstvu do investicija (video)

06.11.2015. | Tanjug

- Novi Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima privućiće investitore da ulažu u tu oblast u Srbiji i skratiti procedure dobijanja dozvola – izjavio je resorni ministar Aleksandar Antić.

On je naglasio da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila nacrt tog zakona, koji je upućen u skupštinsku proceduru, istakavši da očekuje da će biti usvojen u parlamentu do kraja godine.

- Taj zakon će biti novi iskorak u privlačenju investitora da ulažu u rudarstvo – rekao je Antić novinarima i istakao da je to najmoderniji zakon u ovom delu Evrope. On je ukazao da je prilikom izrade tog zakona vođena ozbiljna rasprava u koju su bile uključeni predstavnici nauke, stručnih udružnja, kompanija, investitora...  

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović istakla je da su novim predlogom zakona o rudarstvu ispravljeni nedostaci prethodnog zakona i da se sada ostavlja više prostora investitorima da ulažu u rudarstvo.

- Skraćuje se donošenje različitih vrsta dozvola, a zakonom su prepoznate i navedene strateške sirovine za Srbiju – kazala je Filipović. Ona je istakla da naknade i rudne rente za eksploataciju sirovina nisu menjane jer će to pitanje biti rešeno novim zakonom o naknadama, koje priprema Ministarstvo finansija, ali i dodala da je novima predlogom zakona o rudarstvu predviđena mogućnost plaćanja naknada na rate.

Ministar Antić je ukazao da do sada nije postojala takva mogućnost plaćanja na rate, da bilo ko ne bi bio u privilegovanom položaju i naveo da je poslednjih 10 godina po osnovu rudnih renti u budžet uplaćeno 26 milijardi dinara, a samo ove i prošle godine 14 milijardi dinara.  

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;