IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Kanjiža: Prečistač za kotlarnicu

08.10.2015. | M. Mitrović | Dnevnik

U preduzeću „Visa Prom“ d.o.o u Kanjiži zahvaljujući podršci lokalne samouprave opštine Kanjiža sredstvima za razvoj privrede realizovano je ulaganje u prečistač dima kotlarnice u fabrici paleta i furnira. Vrednost ove investicije je oko 15.000 evra, a prema rečima vlasnika Milana Kovačevića projekat postrojenja po poznatoj tehnologiji realizovala je firma „Elektromotor Šimon“ iz Sente.

Predsednik kanjiške opštine dr Mihalj Bimbo, napominje da je preduzeće „Visa Prom“ konkurisalo za podršku nabavke prečistača dima iz kotlarnice, a da je ovo ulaganje lokalna samouprava podržala jer godinama postoji problem zagađenosti vazduha i životne sredine u samom okruženju fabrike. Bimbo naglašava da je, zahvaljujući ovom ulaganju, ponovo obezbeđena zdrava životna sredina za stanovnike okolnih ulica.

Preduzeće „Visa Prom“ je postalo vlasnik nekadašnje fabrike „Petar Drapšin“ u Kanjiži 2011. godine, u kojoj su bila neohodna značajna ulaganja, od građevinskih radova do otklanjanja kvarova na dotrajalim mašinama. U fabrici je prilikom kupovine bilo 45 radnika, a sada je angažovano više od 200 i preduzeće uglavnom posluje na severu Vojvodine, ali i sa partnerima iz više evropskih zemalja.

Milan Kovačević kaže da se među prioritetima od početka nalazio i problem kotlarnice, do tada nerešenog pitanja otpadnih čestica pepela u izduvnim gasovima prilikom sagorevanja radi dobijanja toplotne energije za tehnološki proces proizvodnje. Ulaganje koje je potpomogla opština omogućilo je instaliranje postrojenja koje u svom tehnološkom procesu prima izduvne gasove, prečišćava čestice pepela, taloži ih u taložnik i u atmosferu se izbacuju čisti gasovi sagorevanja, pa su najzad odahnuli stanovnici okolnih ulica kojima su dim i čađ iz kotlarnice godinama zagorčavali život.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;