INFONET-468X60-BANNER

„Zorka keramika“ pravi pločice za čitav svet, u proizvodnju uložili više od milion evra

02.07.2015. | A. Delić | Novosti

Šabačko preduzeće „Zorka keramika“, samo u 2015, uložilo je više od milion evra u zanavljanje proizvodnje. Novac je plasiran u nabavku još jedne proizvodne linije.

Jer, najuspešnija članica nekadašnjeg holdinga „Zorka“ nove vlasnike pronašla je bez restrukturiranja, a – specijalizovana za proizvodnju zidnih i podnih pločica – ostala je najveća na prostorima bivše Jugoslavije i među liderima u svojoj oblasti u ovom delu Evrope.

- Činjenica da ovako važna firma posluje na teritoriji Šapca dokazuje da privreda u ovom kraju ima potencijal i da funkcioniše – istakao je gradonačelnik Zelenović, naglašavajući i to da, iako se lokalna samouprava trudi da u grad na Savi dovede nove investitore, ne prestaje da brine i o domaćim firmama.

Generalni direktor „Zorka keramike“, Petar Miljković, kaže da fabrika zapošljava 200 radnika, a od privatizacije, 2003, neprekidno se ulaže u razvoj. Šapčani su svesni da opstanak zavisi od konkurentnosti na domaćem, ali i inostranom tržištu, na koje plasiraju čak 50 odsto proizvoda...

- Kvalitetom i atraktivnim dizajnom pratimo svetske trendove. Naše pločice su vrhunske, omogućavaju lako održavanje, krasi ih trajnost i zadovoljavaju sve potrebe kupaca, pa nam se oni zato i vraćaju - objašnjava Miljković, navodeći da uveliko sarađuju i sa renomiranim internacionalnim kompanijama iz Španije, Nemačke, Češke, Italije... sa kojima razmenjuju iskustva i grade partnerske odnose.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;