INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

„Zorka keramika“ pravi pločice za čitav svet, u proizvodnju uložili više od milion evra

02.07.2015. | A. Delić | Novosti

Šabačko preduzeće „Zorka keramika“, samo u 2015, uložilo je više od milion evra u zanavljanje proizvodnje. Novac je plasiran u nabavku još jedne proizvodne linije.

Jer, najuspešnija članica nekadašnjeg holdinga „Zorka“ nove vlasnike pronašla je bez restrukturiranja, a – specijalizovana za proizvodnju zidnih i podnih pločica – ostala je najveća na prostorima bivše Jugoslavije i među liderima u svojoj oblasti u ovom delu Evrope.

- Činjenica da ovako važna firma posluje na teritoriji Šapca dokazuje da privreda u ovom kraju ima potencijal i da funkcioniše – istakao je gradonačelnik Zelenović, naglašavajući i to da, iako se lokalna samouprava trudi da u grad na Savi dovede nove investitore, ne prestaje da brine i o domaćim firmama.

Generalni direktor „Zorka keramike“, Petar Miljković, kaže da fabrika zapošljava 200 radnika, a od privatizacije, 2003, neprekidno se ulaže u razvoj. Šapčani su svesni da opstanak zavisi od konkurentnosti na domaćem, ali i inostranom tržištu, na koje plasiraju čak 50 odsto proizvoda...

- Kvalitetom i atraktivnim dizajnom pratimo svetske trendove. Naše pločice su vrhunske, omogućavaju lako održavanje, krasi ih trajnost i zadovoljavaju sve potrebe kupaca, pa nam se oni zato i vraćaju - objašnjava Miljković, navodeći da uveliko sarađuju i sa renomiranim internacionalnim kompanijama iz Španije, Nemačke, Češke, Italije... sa kojima razmenjuju iskustva i grade partnerske odnose.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;