Tri miliona evra za sistem grejanja u Trsteniku

30.04.2015. | Tanjug

U Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan je Ugovor sa izvođačima radova na rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Trsteniku, vredan oko 1,7 miliona evra, a lokalna samoupava već je uložila 1,3 miliona evra, saopšteno je iz Opštinske uprave Trstenika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zahvaljujući tom ugovoru, čija sredstva obezbeđuje „Nemačka razvojna banka“ (KfW), u okviru ranije odobrenog Projekta revitalizacije sistema daljinskog grejanja i uz već uloženih 1,3 miliona evra od lokalne samouprave, Trstenik će narednu grejnu sezonu dočekati sa energetski efikasnim i najsavremenijim sistemom daljinskog grejanja u Srbiji.

- Da bismo stvorili efikasan sistem, pribegli smo stvaranju novog koncepta grejanja koji podrazumeva izgradnju novih savremenih kotlarnica koje za energent koriste prirodan gas i taj deo posla je već završen. Sada sledi faza kompletne rekonstrukcije toplovodne mreže i izgradnja podstanica koje će izvoditi konzorcijumi „Herc i Feniks“ i „Štrabak Loktor“ sa kojima smo potpisali ugovor – rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Aleksić je naveo i da će realizacija celokupnog projekta decentralizacije sistema daljinskog grejanja biti završena do početka nove grejne sezone, kada će Trstenik u potpunosti preći na sistem grejanja na gas.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije