Mihajlović: IKEA dobija građevinsku dozvolu u aprilu (video)

27.03.2015. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će švedska kompanija IKEA građevinsku dozvolu za izgradnju dva objekta u Beogradu dobiti u aprilu.

Ona je podsetila da je IKEA pokušavala četiri godine da dobije dozvole za gradnju dva objekta u Beogradu i dva u Srbiji, ali u tome, kako je rekla, nije uspevala.

- IKEA nije uspevala da nađe zajednički jezik sa lokalnom samoupravom niti da prikupi dokumentaciju jer se stalno nešto novo tražilo – rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Beograda.

Ministarka je kazala da će IKEA dobiti dozvolu za gradnju dva objekta u Beogradu samo šest meseci nakon što je potpisan memoran sa tom švedskom kompanijom.

- Mi smo potpisali memorandum, šest meseci je prošlo od tada i u aprilu će dobiti građevinsku dozvolu po novom Zakonu o planiranu i izgradnji – rekla je Mihajlović.

Ono na šta se investitori najviše žale nisu čak ni rokovi nego nedoslednost, jer svako traži neki novi zahtev ili dokument, rekla je Mihajlović i podsetila da će primena novog Zakona o planiranju i izgradnji smanjiti nivo korupcije u ovoj oblasti.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...