INFONET-468X60-BANNER

Arhitekton - prvi srpski komercijalni arhitektonski časopis

30.09.2009.

Juče (29.septembra) održana je promocija novog časopisa za arhitekturu. Časopis Arhitekton je prvi srpski komercijalni arhitektonski časopis. Osnovan je sa idejom da se ujedini prostor bivše Jugoslavije u arhitektonskom i poslovnom smislu. Sadržaj svakog broja će biti uređivan prema aktuelnim projektima nastalim na prostorima ovog dela Balkanskog poluostrva.

Arhitekton je namenjen ljudima koji se profesionalno bave arhitekturom ili su upućeni na nju svojim poslovnim delovanjem. Studenti ili već formirani profesionalci će moći  na srpskom jeziku da saznaju informacije iz oblasti  arhitekture do sada rezervisane samo za strana izdanja.

Pored arhitekata, svi oni koji opslužuju arhitekturu u širem smislu takođe će putem reklama ili reportaža moći da se povežu u veći i kvalitetniji sistem koji čine domaće i strane institucije, proizvođači, trgovci i sami arhitekti.

Časopis će predstavljati i teme koje se bave pravim i pomalo zaboravljenim vrednostima struke, a bez kojih arhitektonska delatnost  nije mogla postojati u prošlim vremenima.

Objavljivaće se i teme povezane sa ekološkom gradnjom, u smislu u kojem se ona shvata u ekološki  razvijenijim društvima nego što je naše, kao i teme koje utiču na podizanje nivoa ekološke kulture.

Pružaće informacije sa najvažnijih domaćih i evropskih arhitektonskih izložbi, konkursa i drugih važnih dešavanja. Informisaće stručnu javnost o svim važnim informacijama  vezanim za domaće  institucije čiji je rad povezan sa arhitekturom.

Časopis će izlaziti šest puta godišnje u početnom tiražu od 5.000 primeraka. Biće dostupan na svim značajnijim prodajnim mestima u Srbiji, kao i u svim institucijama i udruženjima čiji je rad povezan sa arhitekturom.
Časopis će se prodavati po ceni od 350 dinara počev od 1.oktobra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;