Owens Corning predstavlja AdVeil™ – materijal od netkanih staklenih vlakana

03.04.2009. | Owens Corning

Owens Corning predstavlja AdVeil™ materijal od netkanih staklenih vlakana (Non-Woven Glass Veil) najnovije tehnologije koja poboljšava performanse međusloja vinilne podne obloge (Cushion Vinyl Flooring). Materijal prethodno napunjen netkanim staklenim vlaknima smanjuje upotrebu plastizola do 30 procenata, poboljšava efikasnost proizvodnje i obezbeđuje glatkije površine.

slika: Prethodno napunjen netkani stakleni materijal Owens Corning AdVeil™ smanjuje potrošnju plastizola, pruža veću efikasnost proizvodnje i poboljšava površinu međusloja vinilnih podnih obloga

Na osnovu patentirane tehnologije stakla kompanije Advantex®, AdVeil materijal od staklenih vlakana se isporučuje sa zaštićenom neorganskom supstancom koja smanjuje upotrebu plastizola do 150g/m² - ušteda do 30% u poređenju sa konvencionalnim materijalima od netkanih staklenih vlakana koji postoje na tržištu.

Druge osobine proizvoda koji će inicijalno biti dostupan u Evropi su:

  • ista debljina kao i kod standardnog materijala, ali težina je 180 grama, u odnosu na 40  grama, što ga tokom proizvodnje čini manje osetljivim na nabiranje
  • poboljšana glatkost površine osnove za sloj sa dezenom, što značajno smanjuje rizik od  grešaka u štampanju i poboljšava kvalitet dezena
  • mehanička i dimenziona stabilnost
  • visoka termička stabilnost.

“Materijal od staklenih vlakana AdVeil ne samo što proizvođačima međusloja vinilnih podnih obloga obezbeđuje proizvod kojim se smanjuje potrošnju sirovina i troškova uz manje izmene u proizvodnji, već im omogućava da svojim klijentima isporuče poboljšani proizvod koji povećava efikasnost proizvodnje i krajnjeg proizvoda", izjavio je Jean-Jacques Michat, rukovodilac prodaje podnih obloga za zapadnu Evropu, OCV™ tehnologije netkanih vlakana.

Podržavanje komercijalnih i proizvodnih prednosti materijala od staklenih vlakana AdVeil je njegov opšti profil koji se uklapa u sve veće zahteve industrije podnih obloga i potrošača. Materijal od staklenih vlakana AdVeil se izrađuje od Advantex staklenih vlakana koja se dobijaju tehnologijom topljenja stakla Advantex, bez prisustva bora, koja kada se uporedi sa tradicionalnom tehnologijom izradom E-stakla smanjuje emisiju fluorida do 90 procenata, emisiju čvrstih čestica više od 85 procenata i više od 65 procenata smanjuje emisiju azotnih oksida. Tehnologija Advantex je energetski efikasnija od tradicionalne tehnologije izrade E-stakla, rezultujući manjom potrebom fosilnih goriva i smanjenjem emisije ugljendioksida.

O proizvođaču Owens Corning

Owens Corning (NYSE: OC) je vodeći globalni proizvođač materijala za stambene i poslovne zgrade, armatura od staklenih vlakana i materijala za kompozitne sisteme pripremljenih za primenu. Kao kompanija koju je časopis „Fortune“ neprekidno 54 godine rangirao među prvih 500, Owens Corning se opredelio za održivost kroz isporuku, transformaciju tržišta i poboljšanje života. Owens Corning, osnovan 1938. godine, vodeći je tržišni inovator u tehnologiji staklenih vlakana sa prodajom od 6 milijardi dolara u 2008. godini i sa 17.000 zaposlenih u 26 zemalja na pet kontinenata. Dodatne informacije možete naći na www.owenscorning.com.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...