IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Owens Corning predstavlja AdVeil™ – materijal od netkanih staklenih vlakana

03.04.2009. | Owens Corning

Owens Corning predstavlja AdVeil™ materijal od netkanih staklenih vlakana (Non-Woven Glass Veil) najnovije tehnologije koja poboljšava performanse međusloja vinilne podne obloge (Cushion Vinyl Flooring). Materijal prethodno napunjen netkanim staklenim vlaknima smanjuje upotrebu plastizola do 30 procenata, poboljšava efikasnost proizvodnje i obezbeđuje glatkije površine.

slika: Prethodno napunjen netkani stakleni materijal Owens Corning AdVeil™ smanjuje potrošnju plastizola, pruža veću efikasnost proizvodnje i poboljšava površinu međusloja vinilnih podnih obloga

Na osnovu patentirane tehnologije stakla kompanije Advantex®, AdVeil materijal od staklenih vlakana se isporučuje sa zaštićenom neorganskom supstancom koja smanjuje upotrebu plastizola do 150g/m² - ušteda do 30% u poređenju sa konvencionalnim materijalima od netkanih staklenih vlakana koji postoje na tržištu.

Druge osobine proizvoda koji će inicijalno biti dostupan u Evropi su:

  • ista debljina kao i kod standardnog materijala, ali težina je 180 grama, u odnosu na 40  grama, što ga tokom proizvodnje čini manje osetljivim na nabiranje
  • poboljšana glatkost površine osnove za sloj sa dezenom, što značajno smanjuje rizik od  grešaka u štampanju i poboljšava kvalitet dezena
  • mehanička i dimenziona stabilnost
  • visoka termička stabilnost.

“Materijal od staklenih vlakana AdVeil ne samo što proizvođačima međusloja vinilnih podnih obloga obezbeđuje proizvod kojim se smanjuje potrošnju sirovina i troškova uz manje izmene u proizvodnji, već im omogućava da svojim klijentima isporuče poboljšani proizvod koji povećava efikasnost proizvodnje i krajnjeg proizvoda", izjavio je Jean-Jacques Michat, rukovodilac prodaje podnih obloga za zapadnu Evropu, OCV™ tehnologije netkanih vlakana.

Podržavanje komercijalnih i proizvodnih prednosti materijala od staklenih vlakana AdVeil je njegov opšti profil koji se uklapa u sve veće zahteve industrije podnih obloga i potrošača. Materijal od staklenih vlakana AdVeil se izrađuje od Advantex staklenih vlakana koja se dobijaju tehnologijom topljenja stakla Advantex, bez prisustva bora, koja kada se uporedi sa tradicionalnom tehnologijom izradom E-stakla smanjuje emisiju fluorida do 90 procenata, emisiju čvrstih čestica više od 85 procenata i više od 65 procenata smanjuje emisiju azotnih oksida. Tehnologija Advantex je energetski efikasnija od tradicionalne tehnologije izrade E-stakla, rezultujući manjom potrebom fosilnih goriva i smanjenjem emisije ugljendioksida.

O proizvođaču Owens Corning

Owens Corning (NYSE: OC) je vodeći globalni proizvođač materijala za stambene i poslovne zgrade, armatura od staklenih vlakana i materijala za kompozitne sisteme pripremljenih za primenu. Kao kompanija koju je časopis „Fortune“ neprekidno 54 godine rangirao među prvih 500, Owens Corning se opredelio za održivost kroz isporuku, transformaciju tržišta i poboljšanje života. Owens Corning, osnovan 1938. godine, vodeći je tržišni inovator u tehnologiji staklenih vlakana sa prodajom od 6 milijardi dolara u 2008. godini i sa 17.000 zaposlenih u 26 zemalja na pet kontinenata. Dodatne informacije možete naći na www.owenscorning.com.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;