Upečatljiva kuća od crnog stakla reflektuje svoje bujno okruženje

08.10.2014. | Design Milk

Ova veličanstvena kuća koja se nalazi u Londonu, Velika Britanija, je nedavno završena od strane arhitekte Iana Mekčesnija (Ian McChesney). Kuća je u potpunosti odevena sa mat crnim staklom, te se fasada ponaša kao veliko crno ogledalo, odražavajući okolinu koja okružuje kuću.

Ne samo da je arhitekta Ian Mekčesni projektovao kuću, on je takođe i projektovao sve elemente pejzaža oko kuće. Kuća je nazvana „Kuća drveta“ zbog dva velika stabla turskog hrasta koji okružuju strane kuće, dok cvetne leje oivčuju stazu koja vodi do ulaza u kuću.

Prozori punih spratnih visina omogućavaju prodor svetlosti duboko u celokupne prostore objekta, a ona takođe na ovaj način zamagljuje granicu između enterijera i eksterijera.

Moderna peć na drva je centralna tačka dnevnog boravka. Cik-cak stepenište od hrastovine spaja dva nivoa objekta, sa staklenim svetlarnikom koji osvetljava put. Sve spavaće sobe imaju prelepe poglede na bujno zelenilo koje okružuje kuću.

„Kuća drveta“ se nalazi na zaštićenom državnom zemljištu zbog svog prirodnog zelenila, koje je deo 345 zelenih površina širom Velike Britanije i koje su nazvane „stalni prostori za disanje“ i „mesta spokoja“ u urbanim naseljima.


Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...