INFONET-468X60-BANNER

Rustični drveni alpski dom koji se napaja sa solarnom i geotermalnom energijom u Italiji

16.06.2014. | Inhabitat

Slikovita drvena kuća sa jednostavnim rustičnim izgledom je smeštena na stmom brdu u Enebergu u Italiji. Ali, nemojte da vas zavara drvena fasada i tradicionalni krov, Alpska kuća arhitektonskog biro Pedevilla Architekten je ekstremno efikasna u proizvodnji sopstvene održive energije. Napravljena od lokalnog materijala, ova crna drvena kuća se napaja zahvaljujući solarnom i geotermalnom energijom.

Smeštena u predivnim italijanskim Alpima, ova vrhunska kuća ima nekoliko održivih i značajnih karakteristika. Ona stoji na temeljima napravljenim od kamena dolomita nađenog na licu mesta, a ona je izgrađena od lokalnog švajcarskog bora i ariša. Unutar kuće prostori su prirodno osvetljeni, neopterećeni nepotrebnim detaljima i veoma prostrani.

Čvornate drvene daske su ostavljene netretirane i njihov prirodni izgled je istican širom kuće, od podova, preko prozora, vrata, pa do nameštaja. Kuća je povezana sa sopstvenim lokalnim izvorom vode i kada sunce ne sija, energija dolazi iz podzemlja.

Sve ove ekološke odlike ostavljaju vlasnike sa dovoljno ušteđenog novca koji mogu da troše na ono što je zaita važno: jako dobro italijansko vino.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;