IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kancelarijsko proširenje uz dinamičan bakarni krov

14.01.2014. | Dezeen

Dinamičan krov napravljen od svetlucave legure od bakra i bronze pokriva ovo proširenje kancelarijskog prostora u okviru para gradskih kuća u Londonu. Arhitektonski biro Emrys Architects je angažovan od strane firme za upravljanje imovinom GMS Estates kako bi modernizovao i proširio njihove kancelarije, koje zauzimaju dve bivše stambene kuće u starom delu Londona.

Arhitekte su postavile novu dvospratnu strukturu na zadnjem delu zgrada kako bi stvorili dodatne prostorije i poboljšali veze između postojećih radnih prostora. „Klijent je želeo da se prostori probiju i stvori više olakšana komunikacija između kuća uz zadržavanje podele između samih odeljenja“, objašnjavaju arhitekte.

„Naše rešenje je bilo da zadržimo i povećamo veličinu terasa i da uvedemo potpuno novu strukturu u uskom dvorišnom prostoru na zadnjem delu kako bi stvorili dramatični prelaz iz starog u novi“, dodali su oni.

Trouglati delovi metalnog krova se uvijaju ka dole i gore stvarajući različite visine plafona unutar nove strukture, povezujući se u nivou sa različitim delovima starih zgrada od cigle.

„Uzeli smo postojeće visine ključnih tačaka oko oboda i koristili to za inspiraciju neobične trijangulisane krovne forme“, rekle su arhitekte. Unutra, udubljeno osvetljenje ističe ivice svake ravni, dok trouglasti svetlarnici uvode dnevnu svetlost u prostor iz uglova.

Konzolno drveno stepenište vodi do nižeg nivoa, gde su drvene grede na plafonu ostavljene izložene. Sala za sastanke se nalazi na centru ovog sprata i zauzima prostoriju sa zasvođenim plafonom od cigala koji se pre koristio kao trezor.

Staklena vrata pomažu u uvođenju dnevne svetlosti u enterijer, a one vode u malo unutrašnje dvorište. Oba sprata novonastale strukture koja povezuje dve istorijske kuće u centru Londona pride odlikuje i odličan hrastov parket koji se nalazi i u postojećim objektima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TERASTEEL-300X250-BANNER
ALTERNATIVA1997-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;