INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Inter-kop" dogovorio sa bankama reprogram duga

20.06.2013. | E-kapija

Građevinska kompanija "Inter-kop" iz Šapca saopštila je da je dogovorila reprogram duga sa pojedinim bankama na 15 godina sa godišnjom kamatnom stopom od 4% i sa grejs periodom od godinu dana i dve godine. Kako se navodi, kraći grejs period predviđen je za dugovanja prema zaposlenim i dobavljačima, dok se grejs period od dve godine odnosi na dugovanja prema bankama.

Dodaje se da je program reprogram duga prihvatilo 70% poverilaca, a uskoro se očekuje realizacija ovog plana koji uključuje i program rekonstruisanja preduzeća. U saopštenju se navodi da su kompaniju "Inter-kop" u poslednje dve godine održale domaće banke dok su strane banke izašle iz finansiranja domaće građevinske industrije.

Navodi se i da država duguje direktno "Inter-kopu" 15 miliona evra, a u avgustu prošle godine od kada je kompanija u prinudnoj blokadi taj dug je iznosio 25 miliona evra. Pre blokade to preduzeće je zapošljavalo 2.500 ljudi, a danas ima tri puta manje zaposlenih, odnosno 700 radnika.

Vlasnik kompanije "Inter-kop" Rade Nikolić kazao je da je neophodno da se formira razvojna banka koja bi pomogla kompletnu građevinsku industriju jer je, kako je naglasio, problem što se za veće poslove i učešće na tenderima ne mogu dobiti bankarske garancije.

- Drugi najveći generator ozbiljnih poroblema u poslovanju kompanije je veliko kašnjenje u naplati izvedenih radova na skoro svim projektima gde je investitor država Srbija i Vojvodina – kazao je on.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;