IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rast Bosch grupe u Srbiji u 2008. godini

14.05.2009. | Bosch

Na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije Bosch u Srbiji, novinarima su predstavljeni rezultati kompanije na svetskom i balkanskom tržištu tokom 2008. godine.

Saopštenje za javnost

Bosch već treću godinu u svom poslovanju beleži rast zahvaljujući inovativnim i ekološki prihvatljivim proizvodima. U prošloj godini prodaja na srpskom i crnogorskom tržištu povećala se za 3,5%, sa 23 na 24 miliona evra.

Ovom dobrom rezultatu doprineli su svi Boschovi poslovni sektori, a osnivanjem novih odeljenja Bosch u 2009. godini očekuje nastavak uspešnog poslovanja. Tokom 2008. god. broj zaposlenih Bosch grupe u Srbiji povećao se sa 27 na 39 zaposlenih.

Ovakav razvoj je zahtevao i proširenje poslovnog prostora i kapaciteta. Zbog toga se  Bosch  sredinom 2008. godine preselio u novu zgradu u poslovnom delu Novog Beograda. Poslovne aktivnosti su takođe proširene osnivanjem nove kompanije – BSH kućni aparati Srbija, zajedničke kompanije Boscha i Siemensa, pri čemu svaka kompanija ima 50 posto udela.

Gospodin Tomas Bejer, generalni direktor Boscha za Adria region je prilikom objave rezultata Bosch grupe u 2008. godini u Srbiji izjavio: - Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu i recesiju koja je usledila od prvog kvartala, u 2009. očekujemo dalji rast prodaje. Verujemo da će inovativna snaga naših proizvoda umanjiti negativne posledice recesije.

Jovanka Jovanović, generalni direktor Robert Boscha za Srbiju dodala je: - Kroz akviziciju kompanija Beissbarth, Sicam, dela grupe Morse i kompanije Holger Christiansen udružili smo se sa vodećim firmama za dijagnostiku, kočione sisteme i auto elektriku, zaokruživši time ponudu auto servisima.

Otvaranje novog poslovnog odeljenja i centara za obuku u okviru firme Robert Bosch d.o.o.

Robert Bosch d.o.o. je u 2008. otvorio novo odeljenje unutar Automotive Aftermarket sa upotpunjenom bazom podataka o delovima za vozila. Ovo je tek četvrti takav centar u svetu, pored onih u Karlsrueu u Nemačkoj, Sao Paolu u Brazilu i Singapuru. Ovo odeljenje će u 2009. zaposliti i dvanaest novih saradnika.

Bosch Security Systems, odeljenje za sigurnosne sisteme, ostvarilo je uspeh u 2008. godini implementacijom sigurnosnih rešenja u parlamentu, novom saobraćajnom tunelu u Beogradu i drugim lokacijama poput državnih institucija, banaka, poslovnih i stambenih kompleksa. Bosch je tokom 2008. otvorio prvi u Srbiji, jedinstveni savremeno opremljen trening centar za celokupni asortiman alata Bosch, Skil, Skil Masters, Dremel, RotoZip i CST/berger.

Centar obezbeđuje obuku za zaposlene u kompaniji Bosch, distributere i krajnje kupce. U 2009. godini planira se obuka za preko 1.000 korisnika i prodavaca Bosch alata iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U februaru 2009. novi centar obuke za Junkers Termotehnologiju otvorio je vrata korisnicima. Svrha centra je obezbeđivanje edukacije, teorijskog znanja i praktičnih veština za preko 1.000 servisera, inženjera dizajna i montera uz promociju obnovljivih energetskih izvora poput solarne energije, toplotnih pumpi i visokoefikasnih grejnih rešenja.

Podrška mladima i stipendije

Bosch, kao društveno odgovorna kompanija, već drugu godinu za redom obezbeđuje finansijska sredstva za edukacione radionice u Centru za integraciju mladih, za mlade ljude koji nemaju mogućnost odrastanja u normalnim uslovima. Smatramo da je ulaganje u mlade generacije ulaganje u budućnost - rekla je Jovanka Jovanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;