INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Smanjite troškove, ne efikasnost: Flygt pumpe za otpadne vode

15.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Flygt Xylem je svetski lider u proizvodnji potapajućih pumpi i miksera za vodu. Nudi kompletna rešenja za tretman otpadnih voda, prepumpavanje i napredne sisteme nadzora i kontrole.

Flygt pumpe, Savski trg

Flygt pumpe, Beogradski vodovod i kanalizacija, Savski trg (Foto: Meris)

Flygt Concertor®

Flygt Concertor je prvi sistem na svetu za pumpanje otpadnih voda sa integrisanom inteligencijom.

Smanjenje inventara do 80%

Upravljajte svojim inventarom efikasno. Jedna pumpa se samopodešava ili se može podesiti da odgovara promenljivim uslovima - bez potrebe za promenom prečnika radnog kola ili veličine motora. Flygt Concertor je potpuno integrisani sistem koji smanjuje vaše ukupne troškove posedovanja, istovremeno pružajući najviši kvalitet i pouzdanost.

Rad pumpe bez začepljenja

Rad bez začepljenja i smanjen broj zahteva za vakuum usisavanja do 80%. Integrisana funkcija čišćenja pumpe, zajedno sa patentiranom prilagodljivom N-tehnologijom, otkriva i rešava začepljenje i kod većeg vlaknastog otpada.

Ušteda energije do 70%

Potrošnja energije se povećava. Ali šta ako vam kažemo da je sada moguće smanjiti račun za struju do 70% u poređenju sa konvencionalnim sistemom? To je zato što ceo Flygt concertor® sistem osmišljen da štedi energiju.

Smanjenje ukupne investicije

Zbog svog kompaktnog, integrisanog dizajna, Concertor eliminiše potrebu za tradicionalnim komponentama u ormaru kao što su zaštita motora, meki starteri, frekventni pretvarači (VFD) i oprema za kontrolu klime. Ovo vam daje potpunu kontrolu funkcionalnosti procesa sa ormarom koji može biti do 50% manji od tradicionalnih ormara.

Flygt N Pumpa za otpadnu vodu broj 1 na svetu

  • Samočisteće pumpe sa trajno visokom efikasnošću;
  • Nema začepljenja;
  • Nema izgubljene energije.

Ogromno znanje u upravljanu tečnostima i posvećenost istraživanju i razvoju dovode do tehnološkog napretka i stalnog poboljšanja. Zato Flygt N pumpe za vodu trenutno rade u milionima instalacija širom sveta. Jednostavno, pokazale su se kao najbolji i najpouzdaniji izbor i za suve i za potopljene instalacije.

Bačka Topola ICEAS, otpadne vode (Foto: Meris)

Održiva visoka efikasnost štedi novac

Kada čvrsti predmeti, kao što su žilava vlakna i savremeni otpad, uđu u ulaz konvencionalne pumpe, imaju tendenciju da se zakače za prednje ivice lopatica radnog kola. Ovo nagomilavanje smanjuje efikasnost radnog kola, što rezultira povećanom potrošnjom energije.

Izbegnite neplanirane servise

Sa uobičajnim pumpama za otpadnu vodu, nakupljanje čvrstih materija unutar rotora može isključiti funkciju zaštite od preopterećenja panela ili zaštitu motora, uzrokujući začepljenje i dovodeći do skupih neplaniranih servisa. Čak i ako pumpa radi s prekidima, hidraulička efikasnost je smanjena, jer se nakupljene čvrste materije moraju ukloniti ispiranjem, što zahteva da se pumpa isključi na kraju radnog ciklusa.

Tek kada započne sledeći ciklus, efikasnost se vraća na početnu vrednost kada se rotor oslobodi čvrstih materija koje su uzrokovale smanjenu efikasnost. Flygt N-tehnologija omogućava mehaničko samočišćenje rotora, što joj je omogućeno inovativnim dizajnom koji rešava najveći današnji izazov u tretmanu otpadnih voda. Sa stalnom visokom efikasnošću smanjuje radne sate i troškove energije tokom vremena.

POV Bačka Topola, FLYGT mixer pumpa

POV Bačka Topola, FLYGT mixer pumpa (Foto: Meris)

Doživite moć N tehnologije

Bez obzira da li radite sa otpadnim vodama, atmosferskim vodama ili nekom drugom primenom, naći ćete širok spektar N-pumpi dizajniranih da preuzmu najteže izazove i obave najzahtevniji posao. Snažna, pouzdana i samočisteća N-tehnologija, smanjuju vaše račune za energiju i praktično eliminiše neplanirano održavanje.

Za više informacija kontaktirajte kompaniju Meris.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;