INFONET-468X60-BANNER

Dulić: Srbija više neće biti zemlja betonskih skeleta

18.10.2011. | Kurir

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić obišao je juče tek završen akva-park u Sokobanji. U izgradnju ovog akva-parka uloženo je 133 miliona dinara iz programa podrške građevinskoj industriji. Ministar je izjavio da se u okviru programa pomoći građevinskoj industriji realizuje 245 građevinskih projekata i naglasi je da je projekat izgradnje akva-parka u Sokobanji završen zahvaljujući spremnosti lokalne samouprave da "odradi sve što treba".

Kompleks se prostire na 1,6ha i čine ga poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, bazen sa tri tobogana i kupalište za odrasle i decu, kao i upravna zgrada sa pratećim sadržajima. Radovi na izgradnji akva-parka su počeli 4. aprila i to je najznačajniji infrastrukturni projekat u ovoj opštini u poslednjih 30 godina.

Ministar Dulić je istakao da će ovim projektom turistička ponuda Sokobanje biti poboljšana i da je veliki broj projekata u okviru programa za pomoć građevinskoj industriji upravo takav - napravljen u skladu sa potrebama lokalnih samouprava. 

"Ovih dana se u Srbiji završava veliki broj građevinskih projekata čime postavljamo standard da projekti koji se započnu moraju biti i završeni", rekao je ministar, dodajući da se radovi završavaju na vreme zbog striktne kontrole koju sprovodi ministarstvo. "Srbija je bila zemlja betonskih skeleta, u kojoj su projekti započinjani i nikada završavani, ali da je tome došao kraj".
 
Ministar smatra da je akva-park u Sokobanji primer brzo izdate građevinske dozvole i poziva lokalnu administraciju da i privatnim licima, takođe, brzo izdaju građevinske dozvole. Ministar naglašava i da svi izvođači moraju da budu isplaćeni za svoj rad.
 
Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, rekao je da su akva-park građani Sokobanje čekali više od decenije i izrazio očekivanje da će zbog njega biti povećan broj turista.
 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;