INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prozori budućnosti: Nova era upravljanja preko aplikacije

03.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Od 26.9. do 1.10. na Arhibau sajmu na Zagrebačkom velesajmu kompanija GEALAN predstavila je GEALAN-LINEAR® sistem u kombinaciji sa automatizovanim prozorskim rešenjem koje nudi TEXINO. Aplikacija prilagođena korisniku omogućava praćenje ili upravljanje pametnim prozorima, vratima i rešenjima za zasenčanje sa bilo kog mesta, sto je savršeno rešenje kada putujete, kada nema nikoga kod kuće ili kod neočekivane promene vremena.

GEALAN-LINEAR®

GEALAN-LINEAR® (Foto: Gealan)

GEALAN-LINEAR® sistem je zasnovan na dosledno direktnom formalnom jeziku jer trenutno daje specifičan ton arhitekturi. Asortiman odgovarajućih profila za staklo nadovezuje se na dizajn spoljašnjeg pogleda na sobnoj strani prozora, dok uski okviri obezbeđuju više svetla u prostorijama.

Kada je arhitektura u pitanju, u kongresnoj dvorani prezentaciju je održao Antun Plenković, sertifikovani projektant pasivnih kuća koji trenutno radi na projektu "Prve pasivne kuće u Hrvatskoj u procesu sertifikacije" s odabranim GEALAN Lumaxx rešenjem. Savremenoj arhitekturi pečat daju prozorski elementi velikih dimenzija s ciljem da se postigne prozračnost prostora, a uz GEALAN-Sistem LUMAXX® mogu se realizovati posebno uske širine okvira. Rezultat je do 25% više udela stakla i ulaska svetlosti kroz prozor.

Gealan na na Arhibau sajmu

Gealan na na Arhibau sajmu (Foto: Gealan)

Jos jedan aspekt prozora budućnosti objasnio je Mario Barišić, GEALAN-ov prodajno-tehnicki savetnik. U pitanju je novi Planersoftware 3.0, o kojem je Barišić podelio sve relevantne informacije, kako ga koristiti i preuzeti u novim investicionim poslovnim ili privatnim projektima. Softver za planiranje GEALAN proizvođačima prozora, arhitektama i prodavcima nudi digitalnu podršku u planiranju, projektovanju, takmičenjima i pripremi ponuda za prodaju prozora.

Na sajmu je predstavljen i GEALAN-acrylcolor® površinska tehnologija koja je testirana već mnogo puta, pa su u kompaniji uvereni da će uz nju prozorski profili biti izuzetno otporni na vremenske uslove.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;