INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Caterpillar bager 315: Snaga, preciznost i inovacija na gradilištu

12.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U svetu teške mehanizacije, Caterpillar je potvrdio svoju vodeću poziciju sa revolucionarnim bagerom 315 koji obećava kombinaciju snage, preciznosti i inovacija. Cat bageri zadovoljavaju visoke standarde performansi i donose niz naprednih tehnologija koje će transformisati rad na gradilištima širom sveta.

Napredni hidraulični sistem pruža optimalni balans snage i efikasnosti

Napredni hidraulični sistem pruža optimalni balans snage i efikasnosti (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Bager 315 ima snagu motora od 82.0kW u skladu sa EU Stage V regulativom o izduvnim gasovima i sa radnom težinom od 15.400kg. Velika snaga po jedinici mase čini ga tehnološkim divom u svetu iskopavanja, dok je njegova sposobnost obavljanja posla u skučenim radnim okruženjima zapanjujuća.

Inovacija na gradilištu

Jedna od ključnih karakteristika ovog bagera je povećanje sile rotacije za 10 odsto i vuče na gusenicama za čak 14 odsto u odnosu na prethodne modele. Ovo daje Cat 315 veću pokretljivost i poboljšano manevrisanje na terenu, bilo da je reč o radu na nagibima ili okretanju na uskom gradilištu. Za zemljane radove ovo predstavlja revolucionarni korak ka većoj produktivnosti i bržem radu. Napredni hidraulični sistem pruža optimalni balans snage i efikasnosti i omogućava operateru poboljšanu kontrolu za precizne iskope.

Tehnologija za budućnost

Caterpillarova inovacija ne staje samo na fizičkim karakteristikama. Bager 315 opremljen je naprednim Cat tehnologijama koje operateru olakšavaju rad i unapređuju efikansnost. Tehnologija Cat GRADE sa 2D funkcijom omogućava precizno profilisanje terena, dok napredni 2D i 3D GRADE sistemi dodatno proširuju te mogućnosti i olakšavaju rad operaterima i šefovima gradilišta. Cat Payload tehnologija pruža precizno postizanje ciljanih utovara ili prenosa materijala uz istovremeno vaganje. Sistem pomaže u sprečavanju preopterećenja i obezbeđuje maksimalnu efikasnost mašine.

Udobnost i sigurnost

Caterpillar je posvetio posebnu pažnju udobnosti i sigurnosti operatera. Prostrana kabina, optimizovana raspodela kontrole i napredne bezbednosne karakteristike čine ovaj bager idealnim radnim okruženjem. Povećana vidljivost, zadnje i desne bočne kamere, kao i opciona funkcija 360° preglednosti dodatno doprinose bezbednosti na gradilištu.

Kabina smanjuje umor operatera i povećava efikasnost

Udobnost i efikasnost pokreta pomažu održavanju produktivnosti i budnosti operatera tokom cele smene. Konzola leve upravljačke palice može da se podigne što omogućava operateru jednostavan ulazak i izlazak iz kabine, a standardno sedište je široko i podesivo za operatere svih veličina. Kontrole su lako dostupne i omogućavaju udobno upravljanje sa minimalnim okretima operatera.

Model 315 ima tri podešavanja režima snage

Model 315 ima tri podešavanja režima snage (Foto: Teknoxgroup Srbija)

Kabina modela 315 maksimalno štiti operatera od umora, stresa, buke i temperature tokom obavljanja posla.

Smart način rada, jedno od tri podešavanja režima snage, automatski prilagođava snagu motora i hidraulike za najveću efikasnost potrošnje goriva. Preostala dva podešavanja su:

  • "manje snage" za zadatke poput okretanja;
  • "više snage" za iskopavanje.

Operateri mogu da podese i memorišu svoja podešavanja načina rada koristeći svoj identifikacioni broj. Vlasnici mogu da zaključaju željeni način rada koji žele da njihovi operateri koriste kako bi upravljali potrošnjom goriva.

Model 315 koristi pametno paljenje motora putem dugmeta. Time je povećana bezbednost mašine jer se koriste identifikacioni kodovi operatera za ograničavanje i praćenje pristupa mašini. Kodovi se mogu uneti ručno, putem opcionog Bluetooth ključa ili korišćenjem aplikacije na pametnom telefonu.

Većina postavki mašine može da se kontroliše putem monitora visoke rezolucije osetljivog na dodir, dijagonale 203mm/8 inča. Kontrolni interfejs je dostupan na 42 jezika i lako se čita sa vozačkog sedišta. Dostupan je i drugi monitor osetljiv na dodir dijagonale 254mm/10 inča.

Potpuna vidljivost

Povećani prozori i poboljšana podešavanja mašine povećavaju vidljivost s vozačkog sedišta. Standardne kamere za pregled zadnjeg dela i desnog bočnog dela uvek drže operatere svesnim svoje okoline.

Budućnost gradilišta

Caterpillarov bager 315 označava prekretnicu u industriji iskopavanja. Odlično balansirana mešavina snage, preciznosti i inovacija obećavaju da će značajno poboljšati kvalitet rada na gradilištima. Nova era produktivnosti, efikasnosti i udobnosti zasigurno je stigla sa ovim tehničkim čudom iz Caterpillara.

Teknoxgroup Srbija je ovlašćeni diler Cat opreme za Srbiju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
SSAB-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


GEM TRADE
GEM TRADE
NOVI SAD

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

TERRA SRBIJA
TERRA SRBIJA
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.terra-world.rs

WEST BALKANS MACHINERY
WEST BALKANS MACHINERY
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.wbm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;