INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi FANUC CNC sistem, alatne mašine i roboti na sajmu EMO u Hanoveru 2023

16.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Glavna izložba na FANUC-ovom izložbenom prostoru od 1.444m2 (C54, Hala 9) na EMO Hanoveru 2023 (18-23. septembar) biće pregled nove FS500i-A CNC serije kompanije, koja je trenutno u razvoju.

FANUC

Nudeći performanse i lakoću korišćenja, nova serija FS500i-A uključuje brojne inovacije. Na primer, novi HMI pojednostavljuje upotrebu i za iskusne i za nove FANUC operatere. Za svaki zadatak, sve interakcije se mogu upravljati na jednom ekranu, eliminišući potrebu za preskakanjem između više zadataka.

Automatizovana proizvodna ćelija za automobilsku industriju

Centralni deo FANUC-ovog prikaza proizvoda na EMO-u biće kompletna proizvodna ćelija koja će uključivati dva ROBODRILL a-DiB Plus obradna centra serije, FANUC M-20iD/25 linearni šinski robot za održavanje mašina, AGV (automatizovano vođeno vozilo) za palete zamena sirovih i gotovih delova, CMM (koordinatna merna mašina) za merenje delova i tehnologija senzora i povezivanja za pružanje povratnih informacija od CMM-a do ROBOTA.

Ova proizvodna ćelija će simulirati mašinsku obradu složenog EV (električno vozilo) dela u četiri i pet osa, uključujući operacije okretanja pomoću novih DDR-HSiB rotacionih stolova velike brzine. Dalje tehnologije će uključivati FANUC-ov iRVision, 24-inčni FANUC iPC za HMI i FANUC FsbP (FIELD sistemski osnovni paket) za prikupljanje podataka, upravljanje i vizualizaciju. Posetioci mogu da vide ovu potpuno automatizovanu fabriku sa mosta.

Dalje demonstracije ROBODRILL a-DiB Plus serije na EMO će uključiti stvarnu petosatnu mašinsku obradu aluminijumskog dela pomoću kolaborativnog robota za utovar/istovar FANUC CRX-10iA/L. Posetioci će takođe videti ROBODRILL a-DiB Plus seriju živog glodanja, bušenja i guljenja u teškim uslovima, naglašavajući snagu mašine.

Na drugom mestu izložbe, FANUC će predstaviti ROBOSHOT a-S50iB mašinu za brizganje, koja koristi šraf prečnika 16mm za proizvodnju preciznog držača sočiva za pametne telefone koji koristi FANUC LR Mate 200iD/7L. ROBOCUT a-CiC erozija žice je postavljena da završi ćeliju koja pravi umetke za kalup za držač sočiva.

Svoju svetsku premijeru na EMO-u doživeće FANUC ROBOCUT a-C800iC žičani erozimat, 800mm Ks-ose, koja upotpunjuje porodicu ROBOCUT a-CiC. Na izložbi, ova mašina velikog formata je postavljena da simulira sečenje žice kompleksnog dela turbine aviona.

Roboti na dohvat ruke

Među novim FANUC robotima koji će debitovati na EMO-u biće CRX-25iA kolaborativni robot sa kapacitetom od 30kg, FANUC M-710iD/50M sa zakrivljenom rukom i CR-35iB kolaborativni robot sa sposobnošću za teške uslove rada od 50kg.

FIELD sistem: Analiza podataka na licu mesta

Vrhunac FANUC-ovog Interneta stvari na EMO-u biće predstavljanje nove verzije FIELD sistema. Nudi brzo podešavanje, šablone jednostavne za upotrebu i mogućnost redovnog ažuriranja, omogućavajući korisnicima da realizuju kontinuirana poboljšanja proizvodnje u skladu sa Kaizen strategijama.

Konačno, posetioci EMO-a mogu otkriti više o najnovijim poboljšanjima u ponudi usluga kompanije, uključujući nove funkcije za FANUC pomoćnu realnost (FAR) alatku za daljinsku podršku. Pored toga, biće prikazan pregled servisnog portfelja kompanije, kursevi obuke FANUC Akademije i FANUC Care, novi sveobuhvatni paket usluga koji je sličan produženoj garanciji.

Za više informacija kontaktirajte: FANUC Serbia d.o.o. I Telefon: + 381 222 150324 I info@fanuc.rs

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;