INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Električni i hibridni pogon za JCB E-tech teleskopske platforme

18.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

JCB uvodi nove teleskopske platforme s dizalicama, koje koriste električni ili hibridni pogon. Ove mašine, modeli A45E i A45EH, pružaju povećanu efikasnost, olakšan pristup operaterima i viši nivo nadzora, čime se povećava produktivnost za korisnike.

Veća efikasnost i lakše korišćenje

Veća efikasnost i lakše korišćenje (Foto: Terra Srbija)

Ključne karakteristike:

  • Maksimalna visina platforme od 13,84m sa naprednim dosegom od 7,47m;
  • Električni pogon na baterije ili dizel/električni hibridni pogon;
  • Kapacitet dizanja od 300kg;
  • Sekundarna zaštita, gume otporne na probijanje, zaključavanje rotacije i hitno prekidanje rada;
  • JCB LiveLink sistem za daljinski nadzor u stvarnom vremenu;
  • Bolja stabilnost i kontrola.

Platforme su opremljene sekundarnom zaštitom, pneumaticima otpornim na probijanje, zaključavanjem rotacije i hitnim prekidom rada. Osim toga, JCB LiveLink sistem pruža mogućnost daljinskog nadzora u stvarnom vremenu, omogućavajući praćenje performansi mašine, rasporeda servisa i detekciju eventualnih grešaka.

Model A45E: Potpuno električni pogon

Model A45E predstavlja potpuno električnu verziju prethodnog modela AJ48D. Sa osam baterija od 6V, stvara operativni sistem od 48V i 400AH. Baterije se nalaze na donjoj šasiji, čime se održava nizak centar gravitacije za veću stabilnost i bolje prianjanje. Električni motori pokreću platformu i hidrauličnu pumpu, obezbeđujući nultu emisiju štetnih gasova tokom rada.

Model A45EH: hibridni pogon za udaljene lokacije

Model A45EH je dizel/električni hibridni pogon istog modela, idealan za rad na udaljenim lokacijama gde nije dostupno spoljno napajanje. Ovaj model koristi 14,8kW trocilindrični dizel motor i 7,5kWa generator za napajanje osam baterija od 6V. Dodatno, ima rezervoar za gorivo od 40 litara koji obezbeđuje dovoljno goriva za punu nedelju dana rada. Ukoliko je dostupno, baterije se mogu puniti i preko električne mreže.

Sekundarni sistem zaštite automatski zaustavlja rad ruke kada se aktivira

Sekundarni sistem zaštite automatski zaustavlja rad ruke kada se aktivira (Foto: Terra Srbija)

Napredne kontrole i funkcionalnost

Oba modela platformi imaju pogon na sva četiri točka i dvostruko upravljanje kao standardnu opciju. Točkovi se pokreću putem četiri AC motora, koji regenerativnim kočenjem vraćaju energiju kako bi produžili trajanje baterije. Mašina je sposobna da se penje uz nagibe do 40% zahvaljujući pogonu na svaki točak posebno. Oscilirajuća osovina omogućava maksimalno prianjanje na neravnom terenu kada je ruka sklopljena, dok je osovina zaključana u modu podizanja ruke radi veće stabilnosti. Standardne su penom ispunjene gume koje ne ostavljaju tragove.

Poboljšana pristupnost i bezbednost

Platforma ima tri ulaza za lak pristup, a četiri tačke za kačenje sigurnosnih pojaseva omogućavaju operateru slobodno kretanje oko korpe. Sekundarni sistem zaštite automatski zaustavlja rad ruke kada se aktivira, čime se štiti operater od povreda. Dodatne funkcionalnosti, poput potvrde rotacije i senzora nagiba, doprinose sigurnosti i sprečavaju neželjene situacije.

Povećana produktivnost kroz nadzor u stvarnom vremenu

JCB-ov telematski sistem LiveLink pruža realno vremenske podatke o performansama mašine, rasporedu servisa i kodovima grešaka. Menadžeri mogu daljinski pratiti rad motora, upozorenja o niskom gorivu, upozorenja senzora nagiba i upozorenja o preopterećenju. LiveLink takođe obezbeđuje podatke o naponu baterije, nivou goriva i procentu opterećenja platforme.

Novi interfejs za lakše upravljanje

Ove mašine su opremljene 5" ekranom osetljivim na dodir u boji na platformi, koji omogućava operaterima da lako pristupe osnovnim podacima i kontrolama. Intuitivni korisnički interfejs poboljšava bezbednost i produktivnost na gradilištu. Dodatno, mašine imaju jedinstveni sistem kontrole koji omogućava kontinuirano upravljanje sa platforme ili sa zemlje, bez potrebe za prebacivanjem između režima kontrole.

Generalni zastupnik i ovlašćeni serviser za JCB mašine je kompanija Terra Srbija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
SSAB-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;