INFONET-468X60-BANNER

Pametno i u Kanadi: Lako upravljanje pametnim stanovima

13.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Proizvođač smart home sistema Chameleon-Smarthome za samo nekoliko meseci nakon pojavljivanja na berzi postigao je dogovor i potpisao ugovor sa UpHome Kanada, a zatim pokrenuo i UpHome aplikaciju pametnih stanova koja je namenjena stambenim zajednicama.

Pomoću UpHome aplikacije upravlja se pametnim stanovima

Pomoću UpHome aplikacije upravlja se pametnim stanovima (Foto: Totpromet)

Kanadska kompanija je dobila ekskluzivno pravo na distribuciju sistema Chameleon-Smarthome u Kanadi i na tržištu Severne Amerike.

Činjenica da je kompanija u jesen 2022. godine dobila investiciju od 2 miliona kanadskih dolara (oko 160 miliona RSD) je znatno pomogla u širenju.

Šta to znači?

UpHome je delimično bio dostupan stanovnicima Kanade. Novina je sistem kontrole pristupa Access Control, kojim je moguće regulisati pristup stanovima na različitim nivoima autorizacije, na primer za stanare, pružaoce raznih usluga ili kurire. Ovom funkcijom je ceo servis postao dostupan, a aplikacija se može koristiti za usklađivanje do više stotina stanova. UpHome je pokrenuo sistem kontrole pristupa stambenih zajednica u ​​obliku pretplate.

Chameleon je početkom februara ušao na BP XTend berzu. Peter Sarvaš, osnivač kompanije, je već tad napomenuo da je u interesu kanadske vlade da se ubrza stambena izgradnja u velikim gradovima, pošto stanovništvo raste velikom brzinom. Veliki razvoj nekretnina predstavlja rastuće tržište za proizvođače sistema pametnih kuća.

Samorazvijeni UpHome sistem je predstavljen na Svetskom sajmu u Dubaiju 2021.

Celokupan asortiman Chameleon-Smarthome, zajedno sa UpHome sistemom i njegovim funkcijama za stambene zajednice je dostupan i kod nas. Ekskluzivni distributer za Srbiju je Totpromet d.o.o. iz Bečeja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;