INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Hörmann-ov motor PortaMatic za unutrašnja vrata

07.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Stanovanje bez prepreka je sve. Ne samo za ljude sa posebnim potrebama ili stariju populaciju, već i za npr. roditelje koji koriste dečija kolica ili osobe koje nose teške torbe u rukama, stan bez prepreka nudi veliko olakšanje u svakodnevnom životu.

Slika 1: Motori za vrata su bitan sastavni deo stanovanja. Novom motoru PortaMatic od Hörmann-a je potrebno manje struje i 25 % je povoljniji nego slični motori za unutrašnja vrata.

Sa novim motorom PortaMatic koji je razvio Hörmann unutrašnja vrata se mogu automatski otvarati ili zatvarati pomoću tastera postavljenog na zid, daljinskim upravljačem i  Hörmann BiSecur aplikacijom. Posebno niska potrošnja energije od prosečne i povoljnija ponuda za motor u odnosu na motore za vrata  drugih proizvođača čine PortaMatic dostupnim: „Slobodno kretanje bez prepreka ne sme da bude luksuz“, kažu u Hörmann-u. „Naše društvo je sve starije i sve više ljudi u starosti želi pre da ostane mobilno kod kuće, nego da živi u staračkim domovima. Mi moramo ponuditi rešenje, koje ovo omogućava i koje je pritom svakome dostupno. Otvaranje i zatvaranje vrata predstavlja  ljudima u kolicima ogroman izazov. Pored atraktivne cene, motor za vrata je opremljen nekim potrebnim funkcijama. Integrisano LED-svetlo osvetljava i put kojim se krećete u mraku, a zvučni signal ukazuje na pokretanje vrata.“ Integrisano osvetljenje u ovoj formi dostupno je samo uz ovaj motor. Ovo naravno u mnogome doprinosi sigurnijem ustajanju ili sigurnijem odlasku u krevet noću.

Slika 2: Motor za unutrašnja vrata PortaMatic od Hörmann-a je pogodan, u zavisnosti od dimenzije vrata za sva drvena i čelična vrata i može se aktivirati uz pomoć tastera na zidu, daljinskog upravljača ili uz pomoć Hörmann BiSecur aplikacije.

Motor vrata je pogodan kao komforno rešenje za moderne domove. „Kada iz kupovine u rukama nosite teške torbe automatska vrata su takođe veliko olakšanje, posebno kada se mogu otvoriti daljinskim upravljačem, kojim se inače ozvaraju kapija i garažna vrata.“ Motorom je moguće upravljati bežičnom tehnologijom razvijenom od strane Hörmann-a, koja se može koristiti i za aktiviranje kućnih vrata, garažnih vrata i kapije, kao i nekih kućnih aparata i svetla. Svim ovim se može upravljati preko jednog jedinog daljinskog upravljača, tastera na zidu ili Hörmann BiSecur aplikacije za pametne telefone i tablete. 

Slika 3: Kupatilu sa tušem u ravni poda i toaletom za osobe sa posebnim potrebama pripadaju i vrata koja se automatski pokreću uz pomoć motora PortaMatic koji osobama sa posebnim potrebama i osobama u kolicima olakšavaju pristup samom kupatilu.

Prilikom razvijanja ovog motora je posebno važno bilo da motor za unutrašnja vrata može bez problema da se ugradi u stanove koji se izdaju. Klizna šina se nalepi na krilo vrata i po potrebi je moguće bez tragova i ostataka skinuti. Motor je priključen na konvencionalne utičnice. U novogradnji je kabal naravno moguće postaviti ispod maltera.

Slika 4: Motor za vrata PortaMatic od Hörmann-a pogodan je kao komforno rešenje za moderne kuće. Sa rukama punim teških torbi vrata koja se automatski aktiviraju su ogromno olakšanje u svakodnevnom životu.

PortaMatic je pogodan, u zavisnosti od dimenzije vrata, za drvena i čelična vrata, a dostupan u srebrnoj ili beloj boji. Nemačko društvo za geronto-tehniku je PortaMatic ispitalo kao jedini motor za vrata do sada i dobro ga ocenilo. Time on ispunjava očekivanja generacije 50 plus u smislu komfora, kvaliteta i estetike.

Slika 5: Motorom za vrata PortaMatic može se upravljati uz pomoć BiSecur bežične tehnologije, koja se koristi za aktiviranje kućnih vrata, garažnih vrata i kapija kao i elektro-uređaja ili svetla. Svi oni mogu da se aktiviraju uz pomoć jednog jedinog daljinskog upravljača, tastera na zidu ili uz pomoć Hörmann BiSecur aplikacije za pametne telefone i tablete.

Slika 6: Hörmann-ov PortaMatic je do sada jedini motor ispitan i dobro ocenjen od strane nemačkog društva za geronto-tehniku (GGT). Vrednovanje se odnosi na očekivanja u estetici, kvalietu i komforu korisnika 50 plus.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;