INFONET-468X60-BANNER

Čime je VEKA osvojila svoju visoku poziciju na tržištu PVC stolarije?

12.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Ukoliko želite da renovirate stan, kuću, kancelariju ili se bavite gradnjom, projektovanjem i uređenjem prostora ili pak želite da započnete proizvodnju i ugradnju prozora i vrata ili se već bavite time, onda vam ovaj intervju sa stručnjakom i direktorom predstavništva kompanije VEKA, može biti veoma koristan.

Gospodin Vladimir Tasevski je već punih 25 godina, praktično od prvog dana pojavljivanja ovog renomiranog profila na našem tržištu, direktor predstavništva za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u oblasti PVC stolarije, pružio nam je kompetentne odgovore na neka naša pitanja koja će vam sigurno pomoći u odlučivanju, bilo da kupujete ili proizvodite prozore i vrata.

Za početak smo pitali gospodina Vladimira čime je VEKA osvojila svoju visoku poziciju na tržištu PVC stolarije? Šta biste istakli kao ključne parametre uspeha?

Na prvom mestu to je vrhunski kvalitet profilskih sistema za prozore, ulazna, balkonska i klizna vrata, kao i roletne i grilje, koje kompanija VEKA razvija i proizvodi više od 50 godina, još od 1969. godine. VEKA jedina u Nemačkoj proizvodi isključivo profile najviše klase A kvaliteta prema standardu DIN EN 12608.

Zato se možemo pohvaliti konstantnim kvalitetom svih svojih sistema profila, debljinom spoljnog zida profila, izuzetnom toplotnom i zvučnom izolacijom, stabilnošću dimenzija i statike, sigurnošću, veoma širokim spektrom završnih obrada profila, opcija površina, boja i dezena za svaki ukus i arhitektonski stil i izuzetnom lakoćom nege i održavanja.

VEKA

Koji biste savet dali kupcima prozora i vrata? Na šta posebno treba da obrate pažnju?

Kada se biraju prozori i vrata, naravno da se prvo polazi od izbora materijala od koga su oni napravljeni. Najzastupljeniji na tržištu su PVC prozori i vrata, zbog svojih izvanrednih karakteristika i ekonomičnosti. Treba uzeti u obzir debljinu spoljnog zida profila; broj komora, koji je važan, ali svakako nije presudan; razne koeficijente, kao što su koeficijent toplotne izolacije, zvučne provodljivosti, stepen zaštite od provale, od udara vetra i kiše itd; zaptivke i čelična ojačanja.

Ali, kao što znate, prozor ne čine samo profili. Da biste dobili kvalitetan prozor, pored vrhunskog profila važan je odabir visokokvalitetnog termoizolacionog stakla, koje ipak čini najveću površinu prozora. Na našem tržištu postoji zaista veliki izbor stakala, a mi kao najbolje rešenje za energetsku efikasnost preporučujemo troslojno niskoemisiono (Low-E) staklo punjeno argonom ili nekim drugim plemenitim gasom.

Zatim, u prozor treba da bude postavljen kvalitetan okov, koji služi za otvaranje i zatvaranje prozora i vrata, kao i za dihtovanje, da bi vašoj stolariji obezbedio savršenu funkcionalnost dugi niz godina.

 

 

Koje su prednosti stolarije od PVC-a u odnosu na ostale materijale?

Pre svega, naglasio bih da su PVC prozori trajni, pouzdani, zdravi i da predstavljaju najbolji odnos kvaliteta i cene kako na svetskom, tako i na našem tržištu. Pored toga, PVC stolarija je lider sa stanovišta ekologije. Svojim termoizolacionim karakteristikama čuva energiju i pri grejanju i pri hlađenju, proizvodi se i reciklira uz utrošak značajno manje energije nego stolarija od drugih materijala i to čini njenu osnovnu prednost.

Dakle, savremeni PVC prozori i vrata su isplativi na mnogo načina: najbolje štite od hladnoće, toplote i buke, najviše štede energiju, štite od provale i garantuju dugoročnu funkcionalnost.

Impozantna mreža VEKA partnera širom Srbije i celog regiona izaziva veliku pažnju. Šta je prednost ove kompanije koju proizvođači stolarije vide kao ključnu kada biraju dobavljača PVC profila?

Partnerska mreža kompanije VEKA u Srbiji je velika, profesionalna i efikasna. Mi sa njima blisko sarađujemo i pružamo im snažnu podršku. VEKA brend je u branši sinonim za vrhunski kvalitet. Kao lider na tržištu, snabdeva svoje partnere vrhunskim profilima, ali pored toga pruža i veliki broj relevantnih usluga, kao podršku u svakodnevnom poslovanju.

Kao jedna od najuspešnijih porodičnih kompanija u Nemačkoj, veoma ceni partnersku saradnju i dugogodišnje, stabilno i uspešno zajedničko poslovanje. Kako bi se održao jedinstven nivo kvaliteta i odgovorilo potrebama sve zahtevnijeg tržišta, kompanija ulaže u istraživanje i razvoj - a time i u budućnost proizvoda i u jaku poziciju VEKA partnera.

 

 

Recite nam još za kraj koje novitete u kompaniji VEKA biste posebno istakli?

VEKA podstiče nove ideje i pokreće vodeće tehnologije i time postaje inovator u čitavoj branši. Jedan od primera je nova tehnologija završne obrade površina - VEKA SPECTRAL. Istakao bih i sisteme SOFTLINE 82, VEKAMOTION 82 i VEKAMOTION 82 MAX, koji je dobio nagradu za dizajn Red Dot.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VEKA Srbija (@veka.srbija)

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;