INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kedrovinom obložena poslovna zgrada u Japanu koja se uklapa sa okolinom

21.11.2014. | Dezeen

Ovaj sofisticirani salon lepote i kancelarijska zgrada obložena kedrovinom u Japanu se obavija oko zelenila koje se penje sa njegove unutrašnje strane, dostižući visunu plafona prvog sprata, odakle je zelenilo vidljivo sa krovne bašte.

Projektovana od strane arhitektonskog biroa Hamada Design iz Osake, zgrada ima za cilj da privuče pažnju prolazećim vozilima na jednom od glavnih autoputeva u Japanu - onom koji povezuje gradove Kjoto i Nagoju.

Zgrada smešta salon lepote u prizemlju, dok se na gornjem spratu nalaze kancelarije vlasnikove kompanije za nekretnine. Crvena kedrovina pokriva volumene koji uokviruju zastakljenu fasadu. Čak je i konstrukcija zgrade napravljena od drvenih elemenata. Unakrsna drvena konstrukcija stvara obrazac i poboljšava segmentirani izgled noću.

Drvo je takođe korišćeno za oblaganje podova i plafona, a ono se prostire i na terase i donje strane balkona. Tema prirodnih materijala prožima celu zgradu. Krov ima tri podignute bašte prekrivene u vegetaciji i zasađene sa malim drvećem, što omogućava krovu da izgleda kao prirodni produžetak okoline.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;