INFONET-468X60-BANNER

Waternet zgrada sa zelenim krovom reciklira vodu za ceo Amsterdam

17.11.2014. | Inhabitat

Sedište kompanije Waternet je izgrađeno na obali reke Amstel tik nadomak Amsterdama i ono obezbeđuje 100 odsto potreba za vodom glavnog grada Holandije. Zgrada je projektovana od strane biroa Architectuurstudio Herman Hertzberger i ona sadrži kancelarije, restoran, kongresnu halu i kafić.

Waternet je jedina institucija u Holandiji koja se bavi celokupnim prirodnim ciklusom vode (od kišnice do površinskih voda i podzemnih voda), i ona pruža celom Amsterdamu svežu, prečišćenu, pijaću vodu.

Određujuće arhitektonske karakteristike sedišta Waternet-a uključuju dva mosta na osmom i devetom spratu koji povezuju kule. Bujni zeleni krov kula obezbeđuje izolaciju nižim spratovima, zeleni ulazni deo za zaposlene, kao i odlično okruženje za insekte i divlje cveće.

Objekat Waternet je izgrađen na šipovima jer je okružen vodom, koja se reciklira i za potrebe same zgrade i za ceo Amsterdam. Pored prečišćavanja vode, kompanija osigurava stabilan nivo vode u rekama i kanalima i preduzima mere za sprečavanje poplava.

Unutar objekta, fleksibilni otvoreni radni prostori obezbeđuju društvena mesta za raspravu oko najbolje moguće budućnosti za vodne resurse Amsterdama i ljude koji žive u njemu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;