INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi proizvodi za gradnju i opremanje bazena za plivanje - iz SAD za 2011. godinu

07.01.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Magazin Aquatics International na svom sajtu navodi da je pokrenut 1989. godine i da je jedina publikacija koja je posvećena ekskluzivno gradnji i pratećoj opremi javnih i privatnih bazena. On daje detaljne informacije o projektovanju, gradnji, održavanju, pa čak i promociji, upravljanju, organizaciji i uređenju akva parkova i bazena za plivanje.

Na sajtu magazina možete se prijaviti i za besplatan Newsletter - na svoj mail dobijaćete informacije o novimama iz ove oblasti. Aquatics International deo je velike korporacije Hanlley Wood.


Magazin Aquatics International početkom svake godine objavljuje ekskluzivni spisak novih proizvoda koji se koriste u gradnji i opremanju bazena za plivanje. Predstavljamo vam 18 proizvoda koje su odabrali za 2011. godinu.

1. AllChem Performance Products predstavlja Pool Zyme Plus, novo sredstvo iz kolekcije Vantage Water Care Program. Pool Zyme Plus kontroliše fosforate, prečišćava vodu i eliminiše linije od ulja i prljavštine. Može se dodavati u vodu na nedeljnom nivou ili koristiti neprekidno za održavanje bazena.

2. BECS Technology predstavlja BECSys Controllers koji su optorni na koroziju. Ovi kontrolori sertifikovani su po ANSI Stadard 50.

3. Emperor Aquatics predstavlja SafeGUARD CLP Series - plastične UV-dezinfikatore visokog pritiska. Proizvod je prvi i za sada jedini ovog tipa koji ispunjava standard NSF/ANSI 50, specijalno namenjen za komercijalne bazenske objekte. Proizvođač tvrdi da pruža trostruko bolju dezinfekciju dok troši 70% manje električne energije. Životni vek lampi je tri puta duži u odnosu na UV-sisteme sa srednjim pritiskom. Upotreba hlora može biti smanjena za 30% dok se hlorska jedinjenja u potpunosti neutrališu.


staze za igranje - Recreonics (br.9)(levo)
bezbednosne podloge Zebec (br.18)(desno)

4. Engineered Treatment Systems predstavlja novu liniju kontrolne stanice NEMA 4X. Svaka jedinica ima sopstveno hlađenje. Može se postavljati unutra i napolju. Proizvod se nalazi na UL-listi i usklađen je sa ECP, SP25 i ECF modelima.

5. Halogen Supply ponudio je Watermaster EMS - sigurnosni uređaj za kontrolu bazenskih sistema. Kontrola hemijskog sastava vode ima četiri nivoa, a tu je i kontrola protoka, pH vrednosti, protoka i temperature za dva odvojena bazena. Interfejs je prilagođen za monitoring kompletnog sistema.

6. Hayward Commercial Pool Products predstavlja EcoStar C pumpe za komercijalnnu upotrebu koje imaju osam opcija za brzinu rada i vreme protoka. Podešavanje pumpe može biti “zaključano” samo za autorizovan pristup. Ušteda električne energije u odnosu na pumpe koje ispunjavaju osnovne standarde je čak do 90%. Sistem je dostupan sa i bez integrisanog SVRS-a.

7. Lawson Aquatics ima novi MLD-FI-360, dimenzija 13x13cm, sa prilagođavanjem rotacije od 360° za postavljanje na dnu bazena. Ne može biti začepljen prljavštinom a dostupan je u crnoj i beloj boji.

8. Maytronics US je poboljšao svoje robote za čišćenje bazena. Novi uređaj sadrži digitalizovano snabdevanje energijom, indikator za neophodno pražnjenje, nedeljni tajmer, itd.


robot za čišćenje bazena Maytronics US (br.8)(levo)
Vortex Scorpion - zabava u bazenu (br.13)(desno)

9. Recreonics je predstavio novu seriju staza za bazene - Wibit Inflatables Sports Park Combos. Postoje tri različite kombinacije koje su povoljne za svaki budžet a bazen mogu da učine veoma zanimljivim za igru. Može se izgraditi celo igralište sa preko 20 modularnih jedinica. Napravljen je od kvalitetnog PVC-a.

10. SCS Interactive takođe predstavlja novu liniju igrališta za bazene - HydroLine. Konstrukcija je od nerđajućeg čelika, a bezbednost je na visokom nivou. Moguće je poručiti standardne ili tematske varijante.

11. Badu Block vertikalna pumpa firme Pool Products projektovana je za komercijalne bazene i spa centre. Može biti napravljena od gvožđa ili bronze. Izolacija motora sa ventilatorom za hlađenje je klase F a zaštita je klase IP 55.

12. Vacless Systems predstavlja SVRS za čiju instalaciju nije potreban alat. Postavlja se direktno na usisnu stranu nove ili postojeće pumpe. Sertifikovan je sa ANSI/ASME A112.19.17 i kompatibilan sa CPSC-om.

13. Vortex Aquatic Structures predstavio je Vortex Scorpion - konstrukciju za zabavu u bazenu. Deca se mogu igrati i učiti o posledicama i uzrocima kontrolisanja vode na svim krajevima ovog “škorpiona”.

14. Water Safety Products predstavlja ValuStair - stepenice široke 1,2m i duge preko 6m koje su napravljene od termoplastike koja se može reciklirati. Idealne su za vodene parkove kao zamena za teške čelične stepenice kojima je neophodno stalno održavanje.

15. Waterplay Solutions predstavio je Revolution Series, asortiman proizvoda za prskalice u bazenu koje se mogu savijati i vrteti u radijusu od 360°. Deca imaju potpunu kontrolu nad rotacijom a u ponudi su i modeli prilagođeni za stariju decu.

16. Waterway Plastics za 2011. godinu predstavlja slivnike u dve veličine - 30x30 (289 gpm) i 23x23cm (356 gpm). Izrađeni su od fiberglasa. Proizvođač naglašava da su svi proizvodi izrađeni u SAD.

17. WhiteWater West Industries predstavlja AquaPlay konstrukcije za igrališta na bazenima. Platforme sa više nivoa i interaktivna kontrola protoka vode pružaju beskonačne kombinacije za igru dece.

18. Zebec sigurnosne obloge sada su poboljšane, pre svega u smislu jednostavnijeg postavljanja, dugotrajnosti, i naravno, bezbednosti za korisnike. Gusta plastika sprečava da proizvod pluta kada je pod vodom i tako postaje pouzdana platforma na dnu bazena.

Dodato je nekoliko slojeva mehanički stabilne pene sa zatvorenim ćelijama. Ojačan omotač sadrži zaštitu od hemijskih uticaja i UV zračenja, pa je i u vodi i na suvom zaštićen od cepanja, probijanja i propadanja. Obloge se mogu praviti po porudžbini u bilo kom obliku.

Dodatni linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ROCA
ROCA
ZAPREŠIĆ
www.hr.roca.com

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

LAUFEN
LAUFEN
ZAPREŠIĆ
www.laufen.hr

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;