INFONET-468X60-BANNER

Epicon: Futuristički neboderi izranjaju iz pustinje Saudijske Arabije

30.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Saudijska Arabija je ponovo u centru pažnje sveta arhitekture sa najavom novog, spektakularnog projekta nebodera nazvanog Epicon. Ovaj razvojni projekat će biti usredsređen na dva futuristička tornja koji liče na pustinjsku fatamorganu.

Budući hotelski kompleks

Budući hotelski kompleks (Foto: Neom)

Epicon, koji podseća na neke od najambicioznijih dizajna sa eVolo Skyscraper takmičenja ili radova Margot Krasojević, biće lociran na obali Zaliva Akaba, na severnom vrhu Crvenog mora. Manji neboder će biti visok 225 metara, dok će veći dostići visinu od 275 metara. U njima će se nalaziti luksuzan hotel koji će imati terasu sa bazenom, teretanu, biblioteku, salone i poslovne prostorije.

Epicon će biti turistička atrakcija

Epicon će biti turistička atrakcija (Foto: Neom)

U blizini ovih nebodera nalaziće se i treći, manji toranj, čija visina još uvek nije objavljena. On je projektovan kao odmaralište na plaži i takođe će sadržati hotelske prostorije. Biće bogat zelenilom, uz brojne terase i dvorišta. Imaće i 45 stambenih vila raspoređenih na plaži.

Treća kula će biti niža i biće malo udaljena

Treća kula će biti niža i biće malo udaljena (Foto: Neom)

Iz Neoma ističu da je dizajn Epicona osmišljen kao vrata ka budućnosti, pružajući priliku za beg od svakodnevnih stresova. Gosti će moći da se  opuste u plažnom klubu ili da posete spa centar sa personalizovanim tretmanima, moći će da istražuju prirodu i učestvuju u brojnim vodenim sportovima ili uživaju u fantastičnim restoranima. Epicon će moći da zadovolji sve potrebe gostiju i stanovnika.

Predviđena je terasa sa bazenom

Predviđena je terasa sa bazenom (Foto: Neom)

Ovaj kompleks ne predstavlja samo izuzetno atraktivnu destinaciju za posetioce, već i optimalno mesto za život i napredak. Gosti i stanovnici mogu očekivati potpuno afirmativno iskustvo života. Luksuzni stanovi i plažne vile imaju za cilj da postave nove standarde u pogledu životnog prostora kroz inovacije na najvišem nivou, svetske usluge i iskustva prvoklasnog kvaliteta, pozicionirajući resort kao merilo za savršenog život.

Kompleks će imati sve što je gostima potrebno za uživanje

Kompleks će imati sve što je gostima potrebno za uživanje (Foto: Neom)

Za sada nije poznato mnogo detalja o Epiconu, ne zna se ko ga je dizajnirao ni kada će biti izgrađen. On je deo ambicioznog plana da se pustinja pretvori u ekskluzivnu turističku lokaciju. Zato se gradi i The Line - neboder dugačak 170km, Jeddah Tower - buduća najviša zgrada na svetu, kao i Mukaab - kockasti neboder od 2 miliona kvadrata.

U planu je i zelenilo koje će osvežiti pustinjski pejzaž

U planu je i zelenilo koje će osvežiti pustinjski pejzaž (Foto: Neom)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;