Novi Sad: Grad želi da legalizuje Holidej In

15.07.2014. | RTV

Skupština grada bi trebala da donese i odluku o legalizaciji zgrade hotela „Holidej In“ na Telepu, zbog čije nelegalne gradnje je policija prošle godine privela više osoba.

 

Kako se navodi u predlogu odluke, ova nelegalna zgrada je prema važećem planu mogla da ima najviše 10 spratova, ali je sagrađeno tri sprata više. U obrazloženju se navodi da je postupak legalizacije moguć samo ako vlasnici susednih parcela, a to je Grad Novi Sad, daju saglasnost da nisu protiv toga i sada će Skupština grada dati saglasnost da nema ništa protiv toga da se legalizuje ovaj hotel.

Hotel „Holidej In“ počeo je da se gradi pre četiri godine, kada je najavljeno da će „Aleksandar gradnja“ uložiti 11 miliona evra u projekat. Zgrada je sa velikim kašnjenjem završena 2013. godine, ali do danas hotel nije otvoren. U međuvremenu policija je uhapsila nekoliko osoba zbog, kako je navedeno, pokušaja da se zgrada legalizuje mimo propisa.

U grupi koja je uhapšena bilo je nekoliko članova Komisije za planove i zaposlenih u JP „Urbanizam“, kao i zaposlenih u Gradskoj upravi za urbanizam. Privođeni su i nekadašnji direktor ZIG-a Borislav Novaković, vlasnik „Aleksandar gradnje“ Vojsilav Gajić i vlasnik Industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević zbog sumnjive prodaje parcele na kojoj je sagrađen hotel.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !