PRIJAVA-468X60-BANNER

Počinje Međunarodini sajam tehnike u Beogradu

12.05.2014. | Tanjug

Međunarodni sajam tehnike i i tehničkih dostignuća, na kojem će oko 500 učesnika iz 16 zemalja predstaviti više od 100 tehničko-tehnoloških inovacija, od kojih će polovina imati premijeru na ovoj sajamskoj manifestaciji koja se smatra najreprezentativnijom u Jugoistočnoj Evropi, počinje danas (12. maj 2014.) u Beogradu.

Sajam tehnike, koji se održava do 16. maja pod sloganom „Korak u budućnost“, otvoriće na Beogradskom sajmu potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, saopšteno je iz kabineta vicerpremijera.

Za posetioce će posebno biti zanimljiva mogućnost da igraju košarku protiv robota. Poslovni posetioci će preko protala B2B, moći da komuniciraju sa svim izlagačima i da unapred zakažu sastanke.

Pored pojedinačnih izlagača biće organizovane i dve nacionalne izložbe – Češke i Slovenije. Posebne štandove na ovoj izložbi tehnike imaće „Privredna komora Beograda“ i „Regionalna privredna komora Valjeva“, kao i „Ruske železnice“, koje će prikazati eksponate vezane za ruske investicije u železničke koridore Srbije.

Na sajmu će biti predstavljene savremene tehnologije i novi proizvodi i projekti iz elektroenergetike, elektronike, automatizacije, robotike, telekomunikacija, procesne tehnike, logistike, materijala, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora enerije, ICT-a, korporativnog softvera i slično. Pored izlagačkog, obezbeđen je i izuzetno bogat stručni prateći program.

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike biće prvi put organizovana specijalizovana izložba posvećena poslovnoj primeni informaciono-komunikacionih tehnologija BizIT, koju organizuje časopis „PC press“.

Najuspešnijim izlagačima pripašće priznanje „Korak u budućnost“, a promoter sajma je jedan od najboljih mladih naučnika Kosta Jovanović, koji je član međunarodnog tima za izradu evropskog robota.

Sajam, između ostalih, podržava „Centar za promociju nauke“, koji u ime Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, promoviše i populariše nauku.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;