IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Messer Tehnogas – jedna dobra, uspešna priča iz Srbije

23.09.2008. | eKapija

Messer, velika svetska kompanija, planetarni brend u oblasti tehničkih i medicinskih gasova, već 11 godina beleži sjajne rezultate u Srbiji. Samo u 2007.godini su ostvarili 45 miliona evra prihoda, a do sada su investirali čak 132 mil EUR u Srbiju. Gospodin Ernst Bode, prvi čovek kompanije i predsednik Nemačkog privrednog udruženja u Srbiji (DWB) ljubazno je prihvatio da u razgovoru sa urednicima eKapije ispriča puno detalja o realizovanom, ali i o planovima i ambicijama ove velike kompanije.

Evo nekih detalja.

eKapija : Gospodine Bode, predstavite nam ukratko kompaniju Messer Tehnogas

- Preduzeće Tehnogas osnovano je 1929. godine izgradnjom prvog postrojenja za proizvodnju kiseonika u Beogradu, u Rakovici. Godine 1997., grupacija Messer, ime koje se već više od 100 godina povezuje sa tehničkim i medicinskim gasovima, postala je većinski vlasnik Messer Tehnogasa.

Messer Tehnogas je, bez sumnje, vodeća kompanija za proizvodnju industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova kao i prateće industrijske i medicinske opreme na teritoriji Srbije. Preko 4.000 kupaca u zemlji i inostranstvu se u Messer Tehnogasu snabdeva kiseonikom, azotom, argonom, ugljen-dioksidom, vodonikom, helijumom, inertnim gasovima za zavarivanje, specijalnim gasovima, gasovima za medicinsku upotrebu i širokim spektrom gasnih smeša.

Koliko je širok izbor gasova, toliko je širok i različit spektar industrija koje upotrebljavaju gasove i koriste prednosti specifičnih primena i znanja Messerovih zaposlenih. Neke od oblasti u kojima se gasovi primenjuju su: prečišćavanje vode za piće, smrzavanje i konzerviranje hrane, ribnjaci, gaziranje pića i pakovanje negaziranih tečnosti, staklenici, reciklaža otpadnih materijala, industrija čelika i metala, hemijska industrija, farmaceutska industrija, auto i elektroindustrija, medicina.

(ceo intervju možete pogledati na sajtu eKapija)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;