Messer Tehnogas – jedna dobra, uspešna priča iz Srbije

23.09.2008. | eKapija

Messer, velika svetska kompanija, planetarni brend u oblasti tehničkih i medicinskih gasova, već 11 godina beleži sjajne rezultate u Srbiji. Samo u 2007.godini su ostvarili 45 miliona evra prihoda, a do sada su investirali čak 132 mil EUR u Srbiju. Gospodin Ernst Bode, prvi čovek kompanije i predsednik Nemačkog privrednog udruženja u Srbiji (DWB) ljubazno je prihvatio da u razgovoru sa urednicima eKapije ispriča puno detalja o realizovanom, ali i o planovima i ambicijama ove velike kompanije.

Evo nekih detalja.

eKapija : Gospodine Bode, predstavite nam ukratko kompaniju Messer Tehnogas

- Preduzeće Tehnogas osnovano je 1929. godine izgradnjom prvog postrojenja za proizvodnju kiseonika u Beogradu, u Rakovici. Godine 1997., grupacija Messer, ime koje se već više od 100 godina povezuje sa tehničkim i medicinskim gasovima, postala je većinski vlasnik Messer Tehnogasa.

Messer Tehnogas je, bez sumnje, vodeća kompanija za proizvodnju industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova kao i prateće industrijske i medicinske opreme na teritoriji Srbije. Preko 4.000 kupaca u zemlji i inostranstvu se u Messer Tehnogasu snabdeva kiseonikom, azotom, argonom, ugljen-dioksidom, vodonikom, helijumom, inertnim gasovima za zavarivanje, specijalnim gasovima, gasovima za medicinsku upotrebu i širokim spektrom gasnih smeša.

Koliko je širok izbor gasova, toliko je širok i različit spektar industrija koje upotrebljavaju gasove i koriste prednosti specifičnih primena i znanja Messerovih zaposlenih. Neke od oblasti u kojima se gasovi primenjuju su: prečišćavanje vode za piće, smrzavanje i konzerviranje hrane, ribnjaci, gaziranje pića i pakovanje negaziranih tečnosti, staklenici, reciklaža otpadnih materijala, industrija čelika i metala, hemijska industrija, farmaceutska industrija, auto i elektroindustrija, medicina.

(ceo intervju možete pogledati na sajtu eKapija)

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...
Mile 25.09.2021.
Ne radi se o nuklearnoj fuziji već o malim ...
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...