INFONET-468X60-BANNER

Messer Tehnogas – jedna dobra, uspešna priča iz Srbije

23.09.2008. | eKapija

Messer, velika svetska kompanija, planetarni brend u oblasti tehničkih i medicinskih gasova, već 11 godina beleži sjajne rezultate u Srbiji. Samo u 2007.godini su ostvarili 45 miliona evra prihoda, a do sada su investirali čak 132 mil EUR u Srbiju. Gospodin Ernst Bode, prvi čovek kompanije i predsednik Nemačkog privrednog udruženja u Srbiji (DWB) ljubazno je prihvatio da u razgovoru sa urednicima eKapije ispriča puno detalja o realizovanom, ali i o planovima i ambicijama ove velike kompanije.

Evo nekih detalja.

eKapija : Gospodine Bode, predstavite nam ukratko kompaniju Messer Tehnogas

- Preduzeće Tehnogas osnovano je 1929. godine izgradnjom prvog postrojenja za proizvodnju kiseonika u Beogradu, u Rakovici. Godine 1997., grupacija Messer, ime koje se već više od 100 godina povezuje sa tehničkim i medicinskim gasovima, postala je većinski vlasnik Messer Tehnogasa.

Messer Tehnogas je, bez sumnje, vodeća kompanija za proizvodnju industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova kao i prateće industrijske i medicinske opreme na teritoriji Srbije. Preko 4.000 kupaca u zemlji i inostranstvu se u Messer Tehnogasu snabdeva kiseonikom, azotom, argonom, ugljen-dioksidom, vodonikom, helijumom, inertnim gasovima za zavarivanje, specijalnim gasovima, gasovima za medicinsku upotrebu i širokim spektrom gasnih smeša.

Koliko je širok izbor gasova, toliko je širok i različit spektar industrija koje upotrebljavaju gasove i koriste prednosti specifičnih primena i znanja Messerovih zaposlenih. Neke od oblasti u kojima se gasovi primenjuju su: prečišćavanje vode za piće, smrzavanje i konzerviranje hrane, ribnjaci, gaziranje pića i pakovanje negaziranih tečnosti, staklenici, reciklaža otpadnih materijala, industrija čelika i metala, hemijska industrija, farmaceutska industrija, auto i elektroindustrija, medicina.

(ceo intervju možete pogledati na sajtu eKapija)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;