IZOLACIJA-468X60-BANNER

"OBO Bettermann" proširuje kapacitete - najavljena gradnja hale u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi

05.06.2008. | eKapija

Novosadska kompanija OBO Bettermann, koja posluje u sastavu istoimenog nemačkog proizvođača elektro opreme, najavila je izgradnju hale, vredne 1,5 mil EUR u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi.

- Na površini od jednog hektara, u prvoj fazi, biće sagrađen objekat u kom će se nalaziti magacin od 2.000 m2 i poslovni prostor na dva nivoa, ukupne površine 600 m2. U narednoj fazi, biće sagrađen još jedan magacin iste površine i najverovatnije dodatni sprat, a početak radova planiran je za 2009. godinu - kaže u razgovoru za ekapiju Saša Klašić, direktor "OBO Bettermann" za Srbiju.

Klašić kaže da je idejni projekat za izgradnju hale priveden kraju, kompletan konsalting za kupovinu zemljišta uradila je renomirana firma "CMS Reich-Rohrwig Hasche Sigle", a budući izvođači radova biće odabrani na tenderu.

On naglašava da su u atraktivnoj industrijskoj zoni u Staroj Pazovi sve parcele već prodate, a urađena je i celokupna infrastruktura.

Ponuda kompanije "OBO Bettermann" – "Profesionalcima od profesionalaca"

Internacionalna kompanija "OBO Betterrman", koja u ponudi ima 30.000 proizvoda i više od 2.000 zaposlenih, jedna je od vodećih proizvođača elektro opreme u svetu. Poseduje 6 fabrika u Nemačkoj, jednu u Mađarskoj i u Brazilu, a od skoro i u Kini. Firma "OBO Bettermann" u Novom Sadu otvorena je 1998. godine, kada i poslovnica u Beogradu.

Kako kaže Klašić, u prošloj godini ostvarena je zadovoljavajuća dobit, dok dnevno iz magacina u Beogradu izađe roba u vrednosti od milion dinara.

U ponudi "OBO Bettermanna" u Srbiji trenutno se nalazi više od 2.500 proizvoda, uz mogućnost posebnih nabavki u skladu sa zahtevima kupaca.

- Imamo sedam grupa prizvoda – od bazičnog instalaterskog programa i sistema nosača kablova do podnog razvoda i vatrootpornih sistema E30, E90, S90, S120. Najznačajnije je da sve proizvode isporučujemo odmah, bez čekanja, a takođe možemo da udovoljimo i specifičnim zahtevima u pogledu dizajna. "OBO Bettermann" je, na primer, za objekat "Emirates Towers" u Dubaiju ramove podnih kutija za razvod uradio u zlatu - objašnjava naš sagovornik.

(zlatna razvodna kutija)

Klašić naglašava da "OBO Bettermann" proizvodi zadovoljavaju sve svetske standarde i poseduju sertifikate za elektro opremu (DIN 4102, IEC 62305, VDE...) i da je to jedan od razloga što su proizvodi ove kompanija korišćeni u realizaciji svih velikih projekata kod nas.

- Najveća potražnja je za "OBO Bettermann" regalima i podnim razvodima, tako da postajemo imperativ za modernu gradnju. Radili smo za "Delta City", "Delta Holding", "PC Ušće", "Invej PC", hotel "Splendid" u Bečićima, Narodnu banku Srbije, Novosadski sajam, tržni centar "Ziru", Tunel Sozina, Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd, BAT Vranje, "Philip Morris" Niš, "Porsche Centar", itd.-

"OBO Bettermann" klijentima obezbeđuje i tehničku podršku, savete za odabir proizvoda u skladu sa potrebama objekta, obuku i nadzor prilikom ugradnje.

Centar za edukaciju

U "OBO Bettermann" Centru za edukaciju organizuju se kursevi za projektante, električare i trgovce, nakon kojih svi učesnici dobijaju sertifikate.

- Svi naši proizvodi zahtevaju stroga pravila korišćenja, koja su inače veoma jednostavna jer princip ugradnje je sličan lego kockicama. Pri tom je nephodno znati koliko, recimo, može biti opterećenje ili na koliko metara treba postaviti oslonce. Zato smo i odlučili da napravimo Centar u kome ćemo edukovati kadar, kroz predavanja i praktičan rad.

Uz moto "Profesionalcima od profesionalaca", "OBO Bettermann" nudi praktična i lako izvodljiva rešenja za zanatstvo i instalatere kao i za najveće projekte u izgradnji industrijskih sistema, završava Klašić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!