Na sajmu građevinske industrije u ruskom Krasnodaru deset srpskih kompanija

28.02.2013. | E-kapija

U ruskom gradu Krasnodaru danas počinje sajam građevinske industrije – "YUGBUILD 2013", koji će trajati do 2. marta. Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) po drugi put organizuje nastup srpskih preduzeća na ovom poznatom sajmu. Na nacionalnom štandu predstavlja se 10 srpskih kompanija: ADP, "EL-MET Sistem", "Enterijer Janković", "Keramika Kanjiža", "Kleeman", "New Quest BGD", "Quattro Houses", "Simi", "Tivi Abrazivi" i "Zorka keramika".

Ove godine Srbija je zemlja partner sajma, pa su planirane brojne aktivnosti. U četvrtak, 28. februara, se očekuje poseta zvanične delegacije krasnodarskog okruga koji će obići nacionalni štand Srbije i upoznati se sa srpskim izlagačima. Takođe u okviru sajma srpski izlagači učestvuju u organizovanim sastancima sa potencijalnim stranim kupcima koji se organizuju u okviru događaja "Međunarodni dani građevine". Trećeg dana sajma organizuje se manifestacija "Dan Srbije", gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa Srbijom, njenom kulturom i muzikom, ali takođe će moći da uživaju u ukusima srpske hrane i pića.

Inače, 2012. godine su se, na 14.164m2, predstavila 594 izlagača iz 14 zemalja i bilo je više od 15.000 posetilaca, što predstavlja značajan rast u odnosu na prethodne godine. Iste godine, na svom prvom nastupu, nacionalni štand Srbije je dobio nagradu za najzapaženiji nastup na sajmu.

Krasnodar se nalazi u regiji jugozapadne Rusije koja beleži rast bruto regionalnog proizvoda (GPR) tri puta veći od prosečnog u Rusiji, u čemu građevinska industrija učestvuje sa 28%.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....