Na sajmu građevinske industrije u ruskom Krasnodaru deset srpskih kompanija

28.02.2013. | E-kapija

U ruskom gradu Krasnodaru danas počinje sajam građevinske industrije – "YUGBUILD 2013", koji će trajati do 2. marta. Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) po drugi put organizuje nastup srpskih preduzeća na ovom poznatom sajmu. Na nacionalnom štandu predstavlja se 10 srpskih kompanija: ADP, "EL-MET Sistem", "Enterijer Janković", "Keramika Kanjiža", "Kleeman", "New Quest BGD", "Quattro Houses", "Simi", "Tivi Abrazivi" i "Zorka keramika".

Ove godine Srbija je zemlja partner sajma, pa su planirane brojne aktivnosti. U četvrtak, 28. februara, se očekuje poseta zvanične delegacije krasnodarskog okruga koji će obići nacionalni štand Srbije i upoznati se sa srpskim izlagačima. Takođe u okviru sajma srpski izlagači učestvuju u organizovanim sastancima sa potencijalnim stranim kupcima koji se organizuju u okviru događaja "Međunarodni dani građevine". Trećeg dana sajma organizuje se manifestacija "Dan Srbije", gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa Srbijom, njenom kulturom i muzikom, ali takođe će moći da uživaju u ukusima srpske hrane i pića.

Inače, 2012. godine su se, na 14.164m2, predstavila 594 izlagača iz 14 zemalja i bilo je više od 15.000 posetilaca, što predstavlja značajan rast u odnosu na prethodne godine. Iste godine, na svom prvom nastupu, nacionalni štand Srbije je dobio nagradu za najzapaženiji nastup na sajmu.

Krasnodar se nalazi u regiji jugozapadne Rusije koja beleži rast bruto regionalnog proizvoda (GPR) tri puta veći od prosečnog u Rusiji, u čemu građevinska industrija učestvuje sa 28%.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...