IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na sajmu građevinske industrije u ruskom Krasnodaru deset srpskih kompanija

28.02.2013. | E-kapija

U ruskom gradu Krasnodaru danas počinje sajam građevinske industrije – "YUGBUILD 2013", koji će trajati do 2. marta. Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) po drugi put organizuje nastup srpskih preduzeća na ovom poznatom sajmu. Na nacionalnom štandu predstavlja se 10 srpskih kompanija: ADP, "EL-MET Sistem", "Enterijer Janković", "Keramika Kanjiža", "Kleeman", "New Quest BGD", "Quattro Houses", "Simi", "Tivi Abrazivi" i "Zorka keramika".

Ove godine Srbija je zemlja partner sajma, pa su planirane brojne aktivnosti. U četvrtak, 28. februara, se očekuje poseta zvanične delegacije krasnodarskog okruga koji će obići nacionalni štand Srbije i upoznati se sa srpskim izlagačima. Takođe u okviru sajma srpski izlagači učestvuju u organizovanim sastancima sa potencijalnim stranim kupcima koji se organizuju u okviru događaja "Međunarodni dani građevine". Trećeg dana sajma organizuje se manifestacija "Dan Srbije", gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa Srbijom, njenom kulturom i muzikom, ali takođe će moći da uživaju u ukusima srpske hrane i pića.

Inače, 2012. godine su se, na 14.164m2, predstavila 594 izlagača iz 14 zemalja i bilo je više od 15.000 posetilaca, što predstavlja značajan rast u odnosu na prethodne godine. Iste godine, na svom prvom nastupu, nacionalni štand Srbije je dobio nagradu za najzapaženiji nastup na sajmu.

Krasnodar se nalazi u regiji jugozapadne Rusije koja beleži rast bruto regionalnog proizvoda (GPR) tri puta veći od prosečnog u Rusiji, u čemu građevinska industrija učestvuje sa 28%.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


ATM
ATM
SUBOTICA

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

GEM TRADE
GEM TRADE
NOVI SAD

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

ROCA
ROCA
ZAPREŠIĆ
www.hr.roca.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;