PRIJAVA-468X60-BANNER

Uskoro fabrika za proizvodnju montažnih kuća u Boru

25.05.2012. | Tanjug

Bijeljinska firma "Steco" uskoro će, u delu prostora Fabrike bakarne žice u Boru, početi proizvodnju montažnih kuća, površine oko 60 metara kvadratnih. Ugovor o zakupu prostora nedavno su potpisali generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski i vlasnik firme "Steco" iz Bijeljine Milenko Stevanović.

Na proizvodnji montažnih kuća u pogonu u Boru zaposliće se oko 70 radnika, a biće otvoren i pogon za preradu drveta u Debelom Lugu kod Majdanpeka u kome će se zaposliti još 50-tak radnika.

- Pred kraj smo dogovaranja i potpisivanja ugovora sa jednim delom vojne industrije, koja se bavi proizvodnjom ovih kuća. Oni će pod istovetnim uslovima nastupati na istočnom tržištu, odnosno Rusiji, delom afričkom tržištu i severnom delu Velike Britanije, i može se reći da vrednost neće prelaziti 250 evra po metru kvadratnom - rekao je Spaskovski.

Menadžment RTB-a Bor odlučio je da u naredne četri godine u naselju "Bor 2" izgradi 200 montažnih kuća od lakog materijala, po 50 svake godine. Sredstva će biti obezbeđena delom iz RTB-a, zatim iz Fonda EU namenjenog za unapređivanje uslova života stanovništva u Srbiji i delom iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Basen Bor će urediti građevinsko zemljište sa svom pratećom infrastrukturom, a "Steco" će do kraja godine montirati prvih 50 kuća.

Projekti se rade u dve varijante, ali najverovatnije će to biti kuće u nizu za raseljavanje stanovništva koje živi na samoj ivici starog borskog kopa i sa prostora, takozvanog, Carevog sela u naselju Brezonik.

Deo kuća će biti namenjen i za poboljšanje uslova života porodica sa više od dva člana, smeštenih u Samačkom hotelu i deo za mlade bračne parove i stručnjake RTB Bor, kaže Spaskovski.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;