Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počinje 1. marta

27.02.2012. | E-kapija

Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počeće 1. marta. Kako je za Beoinfo izjavio Vojislav Janošević, predsednik opštine Surčin, izvođač radova je počeo sa pripremama na parceli na kojoj će se graditi objekat, a radnici će za nekoliko dana na teren izvesti građevinske mašine.

Slika - Budući izgled doma zdravlja

– Grad Beograd je prepoznao ovu našu inicijativu kao veoma značajnu i investira izgradnju objekta doma zdravlja. Otkupili smo zemljište i uradili glavni projekat, a sada se radi projekat preventivnih mera. Izgradnja doma zdravlja imaće značaj, pre svega, na preventivnom nivou, a imaćemo i hitnu pomoć koja će biti u stanju da u kratkom roku odgovori na poziv svih građana Surčina i sedam okolnih sela. Na ovaj način, 50.000 stanovnika dobiće objekat od životnog značaja koji će, pored svih medicinskih sadržaja, biti i potpuno infrastrukturno zaokružen izgradnjom apoteke, parkinga, puta i skloništa – rekao je Vojislav Janošević.

Objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara biće izgrađen u roku od godinu dana, a biće smešten u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu.

U novom domu zdravlja predviđene su službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentna patronažna služba, stomatološka služba, laboratorijska i rendgen dijagnostika i specijalističke službe: interna medicina, oftalmologija, ORL, psihijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija. U objektu je opredeljen i prostor za stanicu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i apoteku.

Opština Surčin je najmlađa od sedamnaest opština na teritoriji Beograda i stoga jedina koja do sada na svojoj teritoriji nije imala dom zdravlja, a zgrada u kojoj se sada obavlja zdravstvena zaštita nema adekvatne uslove.

Izgradnja novog doma zdravlja znatno će poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima Surčina i stvoriti uslove da se kvalitetnije leče.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...