INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počinje 1. marta

27.02.2012. | E-kapija

Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počeće 1. marta. Kako je za Beoinfo izjavio Vojislav Janošević, predsednik opštine Surčin, izvođač radova je počeo sa pripremama na parceli na kojoj će se graditi objekat, a radnici će za nekoliko dana na teren izvesti građevinske mašine.

Slika - Budući izgled doma zdravlja

– Grad Beograd je prepoznao ovu našu inicijativu kao veoma značajnu i investira izgradnju objekta doma zdravlja. Otkupili smo zemljište i uradili glavni projekat, a sada se radi projekat preventivnih mera. Izgradnja doma zdravlja imaće značaj, pre svega, na preventivnom nivou, a imaćemo i hitnu pomoć koja će biti u stanju da u kratkom roku odgovori na poziv svih građana Surčina i sedam okolnih sela. Na ovaj način, 50.000 stanovnika dobiće objekat od životnog značaja koji će, pored svih medicinskih sadržaja, biti i potpuno infrastrukturno zaokružen izgradnjom apoteke, parkinga, puta i skloništa – rekao je Vojislav Janošević.

Objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara biće izgrađen u roku od godinu dana, a biće smešten u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu.

U novom domu zdravlja predviđene su službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentna patronažna služba, stomatološka služba, laboratorijska i rendgen dijagnostika i specijalističke službe: interna medicina, oftalmologija, ORL, psihijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija. U objektu je opredeljen i prostor za stanicu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i apoteku.

Opština Surčin je najmlađa od sedamnaest opština na teritoriji Beograda i stoga jedina koja do sada na svojoj teritoriji nije imala dom zdravlja, a zgrada u kojoj se sada obavlja zdravstvena zaštita nema adekvatne uslove.

Izgradnja novog doma zdravlja znatno će poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima Surčina i stvoriti uslove da se kvalitetnije leče.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;