INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počinje 1. marta

27.02.2012. | E-kapija

Izgradnja doma zdravlja u Surčinu počeće 1. marta. Kako je za Beoinfo izjavio Vojislav Janošević, predsednik opštine Surčin, izvođač radova je počeo sa pripremama na parceli na kojoj će se graditi objekat, a radnici će za nekoliko dana na teren izvesti građevinske mašine.

Slika - Budući izgled doma zdravlja

– Grad Beograd je prepoznao ovu našu inicijativu kao veoma značajnu i investira izgradnju objekta doma zdravlja. Otkupili smo zemljište i uradili glavni projekat, a sada se radi projekat preventivnih mera. Izgradnja doma zdravlja imaće značaj, pre svega, na preventivnom nivou, a imaćemo i hitnu pomoć koja će biti u stanju da u kratkom roku odgovori na poziv svih građana Surčina i sedam okolnih sela. Na ovaj način, 50.000 stanovnika dobiće objekat od životnog značaja koji će, pored svih medicinskih sadržaja, biti i potpuno infrastrukturno zaokružen izgradnjom apoteke, parkinga, puta i skloništa – rekao je Vojislav Janošević.

Objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara biće izgrađen u roku od godinu dana, a biće smešten u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu.

U novom domu zdravlja predviđene su službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentna patronažna služba, stomatološka služba, laboratorijska i rendgen dijagnostika i specijalističke službe: interna medicina, oftalmologija, ORL, psihijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija. U objektu je opredeljen i prostor za stanicu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i apoteku.

Opština Surčin je najmlađa od sedamnaest opština na teritoriji Beograda i stoga jedina koja do sada na svojoj teritoriji nije imala dom zdravlja, a zgrada u kojoj se sada obavlja zdravstvena zaštita nema adekvatne uslove.

Izgradnja novog doma zdravlja znatno će poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima Surčina i stvoriti uslove da se kvalitetnije leče.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;